Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona activa el Pla Bàsic d'emergències municipal en fase d’alerta davant les condicions climatològiques i la possibilitat de nevades

Es manté activat el dispositiu de l’Operació Fred per atendre les persones sense sostre durant aquests dies de baixes temperatures

El consistori disposa de mitjans humans i tècnics per actuar a la via pública en el cas que es produeixi alguna emergència causada per les glaçades o nevades

L’Ajuntament de Badalona ha activat el Pla Bàsic d'emergències municipal en fase d'alerta davant les actuals condicions meteorològiques i la possibilitat de precipitacions en forma de neu a la ciutat durant les pròximes hores. Atès l’onada de fred i que ahir a la tarda Protecció Civil de Catalunya va activar el pla NEUCAT arreu del territori, el consistori té mobilitzat el personal i els mitjans de les diferents àrees per fer front a les afectacions en infraestructures i serveis de la ciutat que es puguin veure afectats per les condicions climàtiques adverses que es preveuen pels pròxims dies.

En el cas de la via pública, Badalona té a punt el dispositiu de mitjans humans i tècnics per actuar de manera preventiva i davant qualsevol possible emergència. Els recursos disponibles són:

    - 4 escombradores amb pala llevaneus

    - 1 vehicle 4X4 amb pala llevaneus

    - 1 tractor amb pala llevaneus

    - 5 camions per escampar sal

    - 18 tones de sal

A més de l’activació del Pla d’Emergència municipal, l’Ajuntament de Badalona, a través de la regidoria de Serveis Socials, manté activat el dispositiu de l’Operació Fred, que ofereix aixopluc a les persones sense sostre en episodis meteorològics extrems. En aquest sentit, des de l’Ajuntament es promou la campanya "Ajuda'ns a ajudar" per contribuir a la protecció d'aquest col·lectiu i demanant a la ciutadania que si veuen una persona sense sostre a la ciutat, en aquests episodis, n’informin al telèfon de Guàrdia Urbana 934 832 901.

Mentre duri l’episodi d’emergència els serveis i departaments de l’Ajuntament de Badalona treballen de manera coordinada per a preveure i resoldre les complicacions que es puguin derivar, activant els recursos humans i materials disponibles i coordinant-los amb els serveis d’emergències.

Davant la situació actual, l’Ajuntament de Badalona aconsella a la població seguir les informacions emeses pels mitjans de comunicació i les indicacions de Protecció Civil de la Generalitat.

Seguiu els consells per nevades i glaçades, informeu-vos de les previsions meteorològiques i de l'estat de la xarxa viària.

Consell per nevades i glaçades

http://www.meteo.cat/

http://transit.gencat.cat/ca/informacio_viaria/estat_del_transit/

@emergenciescat

@meteocat

@transit

Badalona, 27 de febrer de 2018