Twitter Facebook Instagram Youtube

El regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, rep la visita del representant de la República Sahrauí a Catalunya

L’entrevista s’emmarca en la voluntat de donar a conèixer la situació del poble sahrauí i sensibilitzar la societat catalana a partir de la seva relació amb els municipis

El 5è tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, s’ha reunit amb el representant de la República Sahrauí a Catalunya, Mah Lahdih, en una trobada impulsada per aquest últim amb la intenció de reprendre els contactes que ja s’havien produït fa temps entre la seva organització i l’Ajuntament de Badalona pel que fa als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf. L’entrevista s’emmarca en la voluntat de donar a conèixer la situació del poble sahrauí i sensibilitzar la societat catalana a partir de la seva relació amb els municipis.

A la reunió, que va tenir lloc el passat dia 22, es va constatar el suport econòmic i logístic de l’Ajuntament de Badalona per donar suport al programa Vacances en Pau, que promou l’associació Esabar Sahrauí i que cada any acull infants sahrauís provinents dels camps de refugiats a cases de famílies badalonines proporcionant-los diverses activitats de lleure. Durant aquest període els infants reben també una revisió mèdica completa gràcies a la col·laboració dels professionals de l’empresa municipal Badalona Serveis Assistencials.

El regidor Francesc Ribot va destacar la importància i interès de la trobada amb Lahdih i va posar en valor la tasca d’entitats com Esabar Sahrauí organitzant el programa de Vacances en pau i campanyes de recollida de medicaments i roba per destinar-les als campaments de refugiats. El regidor va remarcar també el compromís d’aquest Govern amb la causa de la llibertat del poble sahrauí. Mah Lahdih va agrair la rebuda per part de l’Ajuntament de Badalona fent seves les paraules de l’escriptora nicaragüenca Gioconda Belli, afirmant que “la solidaritat és la tendresa dels pobles”.

Després de la trobada, tant Ribot com Lahdih van manifestar la ferma voluntat d’explorar noves formes de continuïtat en la cooperació a escala municipal que s’aniran concretant en el futur.

Badalona, 28 de febrer de 2018