Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona acull diversos espectacles de la Quinzena metropolitana de dansa que comença aquest dijous

Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat i Sant Coloma de Gramenet també participen en aquesta nova proposta cultural

Aquest dijous, 1 de març, s’inicia a diverses ciutats metropolitanes (Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat i Sant Coloma de Gramenet) la Quinzena metropolitana de dansa una nova iniciativa cultural que neix amb la voluntat de convertir-se en una cita anual amb les arts del moviment.

Durant la Quinzena metropolitana, que se celebrarà de l’1 al 18 de març, es podran veure a diferent escenaris i indrets metropolitans més d’un centenar d’actuacions de diversos estils de dansa: clàssica, ball contemporani, flamenc, jazz, tradicional o hip-hop entre d’altres.

La inauguració de la Quinzena metropolitana de dansa es farà al Teatre Joventut de l’Hospitalet (carrer Joventut, 4-10), dijous,1 de març, a les 20 hores. L’acte comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.

  • Badalona iniciarà la Quinzena el mateix dijous, dia 1, a les 19 hores, a la parada de metro Pompeu Fabra, amb la representació de Brodas Bros, juntament amb la companyia de percussió Brincadeira i de la companyia de breakedance Iron Skulls, del projecte “Under9”. L’actuació és gratuïta.

  • Dissabte 3 de març, a les 18 hores, al Teatre Zorrilla, s’estrenarà Quadres d’una exposició un espectacle que enfronta el repte de realitzar un espectacle familiar des del rigor de la dansa clàssica. Produït per la Quinzena, Quadres d’una exposició, estarà en residencia al Teatre Zorrilla i farà dues funcions prèvies per escoles de la ciutat els dies 1 i 2 de març.

  • Divendres 9 de març, el coreògraf Antonio Ruz presenta al Teatre Principal, a les 21 hores, l’espectacle Double Bach, un projecte de col·laboració entre el músic Pablo Caminero i la ballarina Melania Olcina on s’adapten les suites per a violoncel número 1 i número 2 de Bach al contrabaix.

  • El dissabte 10 de març es presenta al Centre Cultural l’Escorxador l’espectacle Origami, de la companyia Furinkaï. L’espectacle serà gratuït, i es podrà veure a les 12 i a les 17 hores.

  Dissabte, 17 de març, a les 12 hores, Badalona (al Centre Cultural l’Escorxador-Nau 3), amb la resta de ciutat participants en la Quinzena, organitzen, conjuntament, activitats coreogràfiques i participatives amb motiu de la cloenda de la Quinzena metropolitana dins del projecte “Tothom Balla”

  Una setmana abans, el dissabte 10 de març, de 10 a 12 hores, al Centre Cultural l’Escorxador-Nau 3, i just abans l’espectacle Origami, s'ha convocat un assaig d'aquesta coreografia. En aquesta activitat s’hi pot inscriure qualsevol ciutadà o ciutadana que tingui ganes de participar-hi ja que és una coreografia pensada per a tothom, per a totes les edats i per a tots els nivells. Per més informació www.dansametropolitana.cat.

Badalona, 27 de febrer de 2018