Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament instal·la 37 nous bancs a les parades d’autobús per facilitar diàriament l’ús del transport públic a més de 2.000 persones

Els nous bancs s’afegeixen als 31 ja existents, les 168 marquesines i la construcció de noves plataformes d’accés

La brigada d’Espais Públics de l’Ajuntament ha començat la instal·lació de 37 nous bancs a les parades d’autobús més freqüentades de la ciutat que encara no en disposen i que tampoc tenen marquesina. Aquests nous bancs se sumaran als 31 ja existents.

Aquesta actuació es porta a terme, conjuntament amb la instal·lació de plataformes d’autobús i a les millores en el recorregut i la freqüència de les diverses línies, amb la voluntat de potenciar i promoure l’ús del transport públic pels beneficis econòmics i mediambientals que té per a la ciutat davant la utilització del vehicle privat.

La instal·lació d’aquests bancs, en els llocs on l’amplada de la vorera ho fa possible, es fa tenint en compte que un col·lectiu important de les persones usuàries del transport públic són persones grans o amb dificultats de mobilitat.

Actualment hi ha 355 parades d’autobús, de les quals 168 ja disposen de marquesina. Recentment, la marquesina instal·lada davant l’estació de Renfe, que va quedar sense servei, s’ha traslladat a la parada de Pau Claris a l’alçada del Palau Municipal d’Esports de Badalona.

Els nous bancs que s’estan instal·lant, fets amb llistons de plàstics reciclats, oferiran servei a les 2.032 usuàries i usuaris que de mitjana agafen l’autobús diàriament en aquestes parades.

El regidor d’Espais Públics i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, Francesc Duran, ha declarat que "des del Govern de la ciutat seguim apostant pel transport públic a la nostra ciutat. Per una banda, fem més agradable el temps d'espera de l'autobús, amb la instal·lació d'aquests bancs, alhora que facilitem també pujar i baixar de l'autobús, amb la instal·lació de plataformes. Aquest 2018 també tindrem nous carrils bus a la ciutat per garantir el compliment dels horaris previstos".

Badalona, 26 de febrer de 2018