Twitter Facebook Instagram Youtube

L’arqueòloga Pepita Padrós serà la pregonera de les Festes de Maig 2018

L’arqueòloga Pepita Padrós serà la pregonera de les Festes de Maig 2018.

La ciutat reconeix la trajectòria de qui durant dècades ha estat la responsable de totes les excavacions arqueològiques de Badalona

L’arqueòloga Pepita Padrós i Martí (Badalona, 1952), que ha estat al capdavant del Departament d’Arqueologia del Museu de Badalona durant les últimes dècades, serà l’encarregada de llegir el pregó de les Festes de Maig de Badalona 2018.

L’Ajuntament de Badalona vol reconèixer la seva dilatada i fructífera trajectòria de 40 anys al servei de l’arqueologia, i alhora reivindicar el paper i la rellevància de les dones en un àmbit tradicionalment reservat als homes.

La tasca de la Pepita Padrós va lligada indefectiblement a totes les excavacions i troballes arqueològiques de Baetulo, així com a la seva museïtzació i difusió a través d’estudis, llibres i publicacions. El seu esforç, dins de la feina desenvolupada pel Museu de Badalona, ha aconseguit situar la nostra ciutat com un referent de primera categoria en l’estudi, conservació i difusió del llegat romà.

Abans de la seva jubilació, fa uns mesos, va tenir un paper rellevant en la recuperació de dos mosaics, una escultura del Déu Bacus, i d’altres peces arqueològiques d’indubtable interès descobertes en les obres de construcció del lateral de l’autopista C-31 durant l’any passat.

Pepita Padrós, ha estat la responsable de totes les excavacions arqueològiques fetes al terme municipal de Badalona. És membre de la Comissió de Patrimoni de l’Ajuntament de Badalona i de la Comissió Territorial del Patrimoni de Barcelona. Durant la seva trajectòria professional ha intervingut en nombrosos simpòsiums, seminaris i trobades internacionals d’experts en arqueologia.

Badalona, 16 de febrer de 2018