Twitter Facebook Instagram Youtube

El nou pressupost municipal per a 2018 permetrà incorporar més de 100 persones a la plantilla municipal

Des de 2006 no es convocava una oferta pública de vacants a l’Ajuntament com la que es té prevista aquest any

El pressupost municipal s’incrementa un 4% amb l’objectiu d’ampliar els serveis públics i se situa en 166,6 milions d’euros

L'Ajuntament de Badalona vol incorporar un total de 120 persones a la seva plantilla durant aquest 2018 i 2019, 70 amb l’oferta pública ja aprovada en aquest mandat i 50 més amb contractes programes, amb l'objectiu de millorar els serveis bàsics públics en totes les seves àrees, però amb especial èmfasi en l’atenció i el servei a la ciutadana, els serveis socials i la Guàrdia Urbana.

L’Ajuntament no aprova oferta pública d’ocupació des del 2006. Fins ara tan sols s’havien convocat algunes places parcials per a Guàrdia Urbana. Aquesta ambiciosa convocatòria suposa doncs un punt d’inflexió per revertir els darrers anys de retallades en la plantilla. La plantilla ha perdut 200 persones els darrers 4 anys arran de l’aprovació de LRSAL (Llei Montoro), cosa que ha afectat negativament el servei públic. Aquesta oferta pública del Govern municipal pretén revertir per fi aquesta situació i serà la principal aposta del nou pressupost.

D'altra banda, el Govern local ha començat una ronda de trobades amb la representació sindical i grups polítics per informar i detallar quin serà l’augment en capítol 1 en el pressupost municipal per aquest 2018. El Govern ha presentat als sindicats un pla ambiciós per recuperar i millorar els serveis públics a la ciutat després de les retallades del 2012. La principal proposta de despesa és augmentar el capítol 1 dels 49,5 milions d’euros del 2016 i 2017, als 52 milions d’euros per aquest 2018, que suposarà un 5% d’increment en aquest capítol, sempre subjecte a l’aprovació del nou pressupost presentat en fase de negociació.

Una altra proposta important del nou pressupost és l’ampliació dels grans contractes de manteniment de l’espai públic. Per 2018 s’espera poder incrementar el manteniment de paviments, el d’enllumenat, el del verd urbà i les instal·lacions esportives, entre d’altres. També es preveu millores importants en aspectes socials i educatius com el servei d’assistència domiciliària, les ajudes a l’habitatge, la tarifació de les escoles bressol i la implementació d’un nou conveni educatiu.

El pressupost municipal creix un 4%

Totes aquestes millores per ampliar i millorar els serveis públics seran possibles gràcies a un increment del pressupost de més del 4% que el situarà en 166,6 milions d’euros, 6,7 milions més que 2017.

El govern confia en trobar els suports necessaris del Ple Municipal per poder aprovar aquest nou pressupost tan necessari per ampliar els serveis públics de la ciutat. És per això que aquets matí ha presentat formalment la proposta de pressupost tot i que ja porta setmanes negociant amb diferents grups municipals.

Després de la presentació, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat que “per tercer any consecutiu presentem un pressupost que reverteix les retallades amb un augment del 4%, fet que ens permet millorar l’atenció a la ciutadania, els serveis públics i el manteniment de la ciutat alhora que possibilita la incorporació de més de cent persones a la plantilla municipal”. L’alcaldessa ha explicat que “el pressupost s’ha presentat amb absoluta transparència a tots els grups municipals perquè puguin fer les seves aportacions i propostes de millora i així aprovar-lo i posar-lo al servei de la ciutadania”.

A partir de demà la proposta del Pressupost municipal 2018 es podrà consultar al portal transparencia.badalona.cat

Badalona, 15 de febrer de 2018