Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona contracta a 86 persones en atur durant 12 mesos

L’Ajuntament de Badalona contracta a 86 persones en atur durant 12 mesos.

Els treballadors contractats a través del programa “Treball i Formació” s’encarregaran, durant dotze mesos, de reforçar diversos serveis municipal

El Servei Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació de Badalona (IMPO) de l’Ajuntament de Badalona ha contractat a vuitanta-sis persones en una nova edició del programa “Treball i Formació”, que té com acció principal la contractació laboral a temps complert de persones en situació d’atur i la seva formació. Els treballadors realitzaran tasques d’informació i atenció ciutadana, civisme, gestió administrativa, suport en les activitats culturals i sanitàries, condicionament i manteniment d’espais i instal·lacions d‘ús públic, manteniment del verd urbà i del medi natural, i altres activitats habituals municipals.

Aquesta iniciativa té un doble objectiu, per una banda que les persones contractades millorin la seva ocupabilitat amb l’adquisició d’aptituds i competències derivades de la pràctica laboral i per altra banda reforçar els serveis municipals en diversos àmbits. Aquestes persones rebran un acompanyament a la seva contractació i una formació durant la durada del contracte.

Entre d’altres s’incorporen setze agents cívics que ajudaran a les tasques d’informació a peu de carrer als ciutadans i promoció del civisme així com informació al ciutadà i gestió de cues als centres d'atenció primària i ajut a cites prèvies als centres de salut. Un equip de vint-i-cinc treballadors s’han incorporat a les brigades municipals de manteniment de l’espai públic i dels edificis municipals. Aquest reforç contribuirà a mantenir la ciutat en unes condicions adequades d’ús. També s’han incorporat més de deu persones al servei de medi ambient i que contribueixen a la neteja i manteniment de les zones verdes de la ciutat.

Segons la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Impuls Econòmic i de Ciutat, Treball, Cultura, Ciutadania i Govern de l’Ajuntament de Badalona, Cristina Agüera, “amb aquesta iniciativa es pretén donar feina a les persones aturades que més ho necessiten i contribuir a una millora de la ciutat”.

Per a la realització d’aquestes contractacions s’ha aconseguit una subvenció de 2.556.019,30 euros. Aquest programa està finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social.

Badalona, 7 de novembre de 2023