Twitter Facebook Instagram Youtube

Activitats de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Badalona durant aquest novembre

Activitats de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Badalona durant aquest novembre.

El flamenc, la novel·la històrica, la Setmana de la Ciència, l’alimentació saludable, el medi ambient, o la commemoració del centenari del naixement de Josep Vallverdú centren les activitats d’aquest mes

Aquest mes de novembre continuen les activitats a les biblioteques municipals de Badalona on a més del cicle de promoció d’art flamenc, i del Va de Novel·la Històrica, destaquen les activitats amb motiu de la Setmana de la Ciència, els contes i tallers amb propostes de sensibilització sobre l’alimentació saludable i el medi ambient i la commemoració del centenari del naixement del narrador i dramaturg Josep Vallverdú.

D’ART FLAMENC

Cicle d’activitats per donar a conèixer l’art flamenc.

Proposta d’accions i activitats encaminades a mantenir la promoció i difusió del flamenc a la ciutat. Impulsat des del Servei de Cultura, a través de la Biblioteca Sant Roc, amb dues entitats badalonines Tertúlia Flamenca i Flamenco Vivo, i la col·laboració de la FECAC, que entre el seu elenc d’artistes comptarà amb el guitarrista Diego Cortés.

Entre aquestes activitats hi ha un recital flamenc a càrrec d’Alexandra Moreno i José M. Parra; la mostra “Aparador La Flamencoteca”, amb una selecció d’obres de les novetats del fons de flamenc de la biblioteca, un dels millors fons especialitzats en aquesta manifestació cultural de Catalunya; el Flamenco en Fábula, narració acompanyada de la guitarra, el cant, el ball i la percussió que explica la història i la cronologia del flamenc en les seves etapes i moments des de que es coneix la seva existència; la conferència pràctica “Los palos del flamenco de la A a la Z” amb el musicòleg Faustino Nuñez i el cantaor i director de la Càtedra de Flamencologia, David Pino, o un recital de poemes acompanyat de la veu i la guitarra flamenca.

VA DE NOVEL·LA HISTÒRICA

Quin paper juga la moda en la societat? La història de la moda reflecteix conceptes com el gust, l’elegància o la diferenciació social, i és per això que la indumentària constitueix una important font documental des de l’antiguitat fins a la literatura contemporània.

Xerrades, visites guiades al Museu de Badalona on es presenta una exposició dedicada al modista Joan Antoni Fàbregas, o el club del llibre, amb l’autora Núria Pradas, són les propostes organitzades per aquest novembre.

Amb la col·laboració del Club del Llibre i el Museu de Badalona.

SETMANA DE LA CIÈNCIA

Del 10 al 19 de novembre, se celebrarà a Catalunya la 28a edició de la Setmana de la Ciència amb l’objectiu d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania.

Les biblioteques de Badalona se sumen a aquesta Setmana de la Ciència programant activitats experimentals conduïdes: bibliolabs tallers i jocs per a la mainada o d’un conte teatralitzat i participatiu que també inclou diferents experiments.

BIBLIOTECA I SALUT: ALIMENTACIÓ SALUDABLE

Es narraran contes sobre alimentació saludable i a continuació es farà un Plat Saludable creat per experts en nutrició de l’Escola T.H. Chan de Salut Pública de Harvard (Harvard T.H. Chan School of Public Health) i els editors de Publicacions de Salut de Harvard (Harvard Health Publications), que serveix com a guia per elaborar àpats saludables i equilibrats.

Ho organitza: Servei de Salut de l’Ajuntament i la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, a través de la iniciativa Biblioteca i Salut

PARCS I BIBLIOTEQUES... NATURALMENT! PARC DE SERRALADA DE MARINA

Amb aquest projecte es proposa conèixer el territori així com el patrimoni natural i cultural del teu entorn. Documentals, xerrades, tallers i visites guiades organitzades per les biblioteques públiques dels municipis establerts en cada zona d’influència dels Parcs Naturals aproparan la lectura i la natura.

CENTENARI JOSEP VALLVERDÚ

En motiu del centenari del naixement del dramaturg i narrador Josep Vallverdú a la sala Josep Uclés s’organitza una espectacle dirigit al públic infantil: La biblioteca de Monsieur Seguin. Un viatge literari i musical per l’obra de Josep Vallverdú.

LLEGIR ALS INFANTS

Aquest mes continuen les activitats d’aquest cicle que està pensat per a oferir eines a totes aquelles persones que han de fer de mediadores entre la literatura i els infants i compta amb psicopedagogs i altres professionals amb experiència. Abordarà el perquè explicar contes, com fer-ho i quines lectures triar.

DONATIU DEL FONS DE L’AUTOR BADALONÍ EMILI FERRANDO PUIG

L’autor badaloní ha fet un donatiu dels llibres de tota la seva trajectòria i que ja estan disponibles a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona.

Emili Ferrando Puig va realitzar estudis de Magisteri i de Teologia. És llicenciat en Estudis Eclesiàstics i doctor en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. El 1975 es traslladà a Badalona on ha treballat en diverses escoles i instituts com a professor de Ciències Socials.

Per a més informació d’aquestes activitats i de la resta programades a la Xarxa de Biblioteques de Badalona podeu consultar a www.badabiblos.cat.

Badalona, 3 de novembre de 2023