Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona reforça l’operatiu especial de seguretat i neteja per a la revetlla de Sant Joan

L’Ajuntament de Badalona reforça l’operatiu especial de seguretat i neteja per a la revetlla de Sant Joan.

Fins a 78 agents de la Guàrdia Urbana, més els efectius de Mossos d’Esquadra, vetllaran per la seguretat amb especial incidència a les zones d’oci nocturn i al front marítim

L’operatiu especial de neteja de platges de l’AMB començarà a les 6 del matí i 6 equips dels serveis municipals, formats per 18 persones amb el suport de 6 vehicles, reforçaran la neteja del passeig Marítim i el seus accessos

El dispositiu organitzat a Badalona amb motiu de la celebració de la revetlla de Sant Joan té com a objectiu garantir el normal desenvolupament de la revetlla a la ciutat i alhora assegurar el civisme i la convivència en una nit especial, en què es fa un ús molt més intensiu de la platja. Enguany s’ha incrementat el nombre d’efectius de Guàrdia Urbana i l’operatiu de neteja durant la nit de la revetlla. L’operatiu especial de neteja a la ciutat es perllonga fins al 26 de juny.

El primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Hisenda i Finances, Recursos Interns, Esports i Seguretat, Juan Fernández, ha presentat els detalls del dispositiu de Sant Joan 2023 aquest dijous en una roda de premsa celebrada a l’edifici municipal El Viver. Ha estat acompanyat pel regidor de l’Àrea de Seguretat, Juan Manuel Ruiz; pel regidor de Via Pública i Mobilitat, David Mejía; i per la regidora de Medi Ambient i Benestar Animal, Sonia Egea.

El primer tinent d’alcaldia ha remarcat que “Badalona durant aquesta revetlla tindrà un augment exponencial d’agents de la Guàrdia Urbana per reforçar la seguretat i prevenir l’incivisme”. En aquest sentit, ha assenyalat que “el desplegament de tarda i nit serà de 78 agents, incrementant-se en un 60% el nombre d’agents desplegats durant la nit respecte de l’any passat, destacant la presència de 13 efectius en la zona d’oci nocturn i passeig Marítim”.

Amb aquest operatiu especial de Sant Joan l’Ajuntament de Badalona pretén:

  • Promoure un ús cívic de l’espai de platja la nit de revetlla

  • Facilitar la retirada de tots els residus de la platja del passeig Marítim i dels seus accessos i de les places de la resta de la ciutat on es preveuen revetlles.

  • Possibilitar l’ús de la platja a les persones que la vulguin utilitzar el dia 24 al matí

En aquest servei hi participen els serveis municipals de Medi Ambient, Espais Públics, Feminisme i de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i personal de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Operatiu de neteja

Les feines de neteja al litoral començaran a les 6 hores del dia 24 amb mitjans manuals i mecànics. Per aquest motiu, s’estableix que el límit d’horari per ocupar la platja durant la revetlla serà les 5.30 hores. Aquest horari es comunicarà a totes les persones que ocupin l’espai de platja a través de megafonia.

La neteja s’iniciarà a la platja dels Pescadors, a l’alçada del restaurant La Donzella de la Costa. Els efectius es dividiran en dues brigades: una anirà avançant en direcció sud i l’altra en direcció nord. Els agents dels cossos de seguretat aniran acompanyant les garbelladores i el personal de neteja. Si en el decurs de la neteja es detecta que algun tram de platja resta especialment brut es tancarà l’accés fins que no estigui en condicions òptimes per poder-lo fer servir com a espai de bany.

Neteja de la sorra

La neteja de la sorra anirà a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i comptarà amb els següents mitjans:

  • 2 tractors amb garbelladora

  • 1 camió compactador 4x4

  • 1 camió de reforç

  • 2 contenidors oberts

  • 8 saques auxiliars

  • 40 operaris

Manteniment de les platges

Els treballs aniran a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i comptarà amb els següents mitjans:

  • 1 vehicle 4x4

  • 1 camió 4x4

  • 1 encarregat

  • 2 operaris

Neteja del passeig Marítim i dels seus accessos

La neteja d’aquesta zona, el dia 24 de juny anirà a càrrec dels serveis municipals de l’Ajuntament de Badalona i comptarà amb aquests mitjans:

  • 6 equips integrats per 6 vehicles i 18 persones

Operatiu de neteja a la ciutat fins al 26 de juny

Per quart any consecutiu, a la resta de la ciutat es reforçarà el servei de neteja especialment en les principals places, carrers i també a espais de revetlles. El dispositiu s’allargarà fins al 26 de juny, per tal que les brigades actuïn en aquells punts de la ciutat que ho requereixin després de la revetlla. Es comptarà amb màquines escombradores, camions de caixa oberta i camions compactadors. A banda d’aquest dispositiu de reforç, cada dia es prestarà el servei habitual de neteja viària i recollida de residus.

  • El dia 24 de juny, el reforç anirà a càrrec de 3 equips amb 3 vehicles i 11 treballadors.

  • El dia 25 de juny, el reforç de l’operatiu comptarà amb 6 equips formats per 6 vehicles i 23 treballadors.

  • El dia 26 de juny, les tasques de reforç les realitzaran 4 equips integrats per 4 vehicles i 14 treballadors.

Seguretat

L’operatiu comptarà amb la presència de Guàrdia Urbana i de Mossos d’Esquadra. Els agents de seguretat aniran acompanyant les garbelladores i el personal de neteja per tal de facilitar les tasques de neteja.

Guàrdia Urbana desplegarà a la ciutat un dispositiu integrat per 78 agents per donar cobertura al servei des de la tarda del dia 23 de juny i fins al matí del dia 24.

Servei de salvament i socorrisme

L’Ajuntament de Badalona manté el servei de salvament i socorrisme a la platja durant la revetlla de Sant Joan, entre les 22 hores del dimecres dia 23 de juny i fins a les 6 hores del dijous dia 24, amb la presència de sis socorristes i un vehicle.

Guinguetes i bars

Les guinguetes que donen servei de temporada de bar a les platges podran estar obertes fins a les 3 de la matinada. Disposaran d’una hora per recollir el material de la terrassa i netejar la zona perimetral de 10 metres. El dia 23 l’horari límit per descarregar mercaderies per als bars serà les 20 hores.

Megafonia

Per informar de l’operatiu a les persones que es trobin a les platges a partir de les 5.45 hores s’emetran missatges pel servei de megafonia fins a les 6 hores. A aquesta hora s’informarà de l’imminent inici de l’operatiu de neteja i es demanarà que la ciutadania deixi l’espai lliure per facilitar les tasques de neteja.

Fogueres

Estarà totalment prohibit qualsevol tipus de foguera a la platja, incloses les barbacoes, d’acord amb l’Ordenança municipal de platja. La prohibició de fer fogueres es fa extensiva a la resta del municipi.

Controls dels accessos a la zona de platges

Amb l’objectiu de facilitar, en cas de necessitat, l’accés dels serveis d’urgència, d’assistència, seguretat i bombers, la Guàrdia Urbana de Badalona controlarà els accessos en vehicle a les platges a partir de les 20 hores del dia 23 i fins a les 6 hores del dia 24 de juny. Durant la revetlla de Sant Joan no es podrà aparcar a la façana marítima. Els agents controlaran els accessos pels passos soterrats del carrer de la Riera de Canyadó, l’avinguda d’en Martí Pujol, l’avinguda de Sant Ignasi de Loiola i també al Port i la Mora.

La platja de la Marina, situada entre el Port i el barri de la Mora, estarà oberta fins a les 3 de la matinada del dia 24 de juny. A les 8 del matí es tornarà a obrir per dur a terme els treballs de neteja.

Punts liles durant la revetlla

L’Ajuntament de Badalona instal·larà durant la revetlla de Sant Joan dos “Punts liles” per oferir espais per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals, masclistes i LGBTI-fòbiques als espais públics. Un Punt lila s’ubicarà a la zona de discoteques i un altre al passeig Marítim, a l’altura de la platja del Coco. Funcionaran durant 7 hores, a partir de les 0 hores del dia 24 de juny i fins a les 7 del matí.

Recomanacions

L’Ajuntament de Badalona demana la col·laboració de tota la ciutadania per tal que utilitzi un l’espai públic com és la platja d’una manera cívica, tant per celebrar la revetlla de Sant Joan com per al seu ús l’endemà com a zona de bany.

És per això que l’Ajuntament recorda que a la platja:

  • No es pot encendre cap tipus de foguera ni barbacoa

  • No es pot acampar

  • Cal respectar el mobiliari urbà, tant del passeig com de la platja

  • Cal recollir totes les deixalles generades i dipositar-les a les papereres

  • No es poden instal·lar equips de música

  • S’han d’evitar usos incívics que pertorbin l’ús d’aquest espai

  • Per motius de seguretat es recomana utilitzar el pont elevat sobre la via del tren del carrer del Torrent Vallmajor només com a zona de pas sense aturar-se

També es recomana a tothom que vulgui anar a la platja el dia 24 al matí que no ho faci fins a les 10 hores, que és quan l’operatiu de neteja estarà finalitzant les seves tasques.

S’avança l’horari de la recollida de residus a la ciutat

Pel que fa a la recollida de residus a tota la ciutat la ciutat el dia 23 de juny, cal recordar que aquell dia la recollida de contenidors dels residus de resta i orgànica s’avança a la tarda.

Cal destacar que al sector del Centre no es farà el servei de posar i treure els contenidors. No obstant això, hi haurà un servei de control de brossa i repàs dels carrers. Es demana al veïnat que dipositin les bosses de residus a les bateries fixes situades a la riera Matamoros, carrer de Francesc Layret i de Martí Pujol.

Consells de Protecció Civil

D’altra banda, l’Ajuntament de Badalona recomana seguir durant aquesta revetlla de Sant Joan 2023 els següents consells de Protecció Civil:

Consells per a manipular els petards

Abans de manipular els petards

  • No us guardeu petards a les butxaques.

  • Cal llegir les instruccions de cada article.

  • Assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat.

En encendre els petards

  • No subjecteu els petards amb les mans.

  • No poseu els petards a prop de la cara ni del cos.

  • Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars.

  • Enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos.

  • Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo.

  • No llanceu mai petards contra ningú.

On encendre els petards amb seguretat

  • No llanceu coets ni petards a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones.

  • Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres.

  • No encengueu cap petard dins les cases.

  • No llanceu ni manipuleu petards des de balconades ni finestres.

  • Vigileu que no hi hagi a la vora líquids inflamables. S’encenen fàcilment i els vapors poden explotar.

No manipuleu els petards

  • No talleu el tros final de les traques, poden explotar amb violència.

  • No fiqueu mai petards dins de totxanes ni ampolles, perquè en explotar fan metralla que pot fer molt de mal.

Badalona, 22 de juny de 2023