Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona obre oficina per consultar i resoldre dubtes sobre el Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM)

Badalona obre oficina per consultar i resoldre dubtes sobre el Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM).

Aquest document, actualment en exposició pública, serà l’instrument que ordenarà i planificarà el territori dels 36 municipis metropolitans de Barcelona

L’Ajuntament de Badalona ha obert fins al 22 de juny l’Oficina d’Atenció del Pla Director Urbanístic Municipal (PDUM). Aquest Pla és l’instrument que ha d’ordenar, planificar i estructurar el territori de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) durant les pròximes dècades.

Durant el període d’informació pública de l’aprovació inicial del PDU metropolità, l’AMB posa a disposició de la població diferents eines per conèixer, consultar i aprofundir sobre el Pla que afecta 36 municipis metropolitans. Aquest document es troba en exposició publica i es pot consultar tots els seus detalls a l’enllaç següent:

https://urbanisme.amb.cat/informar-se/document-aprovacio-inicial

El PDUM va ser aprovat inicialment el passat 21 de març i fins al 30 d’octubre aquest document es troba en exposició pública. Amb l'aprovació inicial d’aquest PDUM, Badalona i la resta de municipis metropolitans deixaran enrere el Pla General Metropolità (PGM) del 1976 i es projecta un de nou cap amb l’horitzó de l’any 2050, amb un conjunt de ciutats metropolitanes més eficients, cohesionades, naturals, sostenibles, equilibrades i justes. El Pla preveu més de 120.000 habitatges assequibles, 15 noves àrees de centralitat, 240 km d'avingudes metropolitanes i 870 km d'eixos verds, entre molts altres aspectes.

El PDU aposta per un model de desenvolupament urbanístic metropolità totalment renovat que vol donar resposta a les necessitats de la població i fer front als nous reptes, com la descarbonització o el canvi climàtic. El nou Pla projecta una metròpolis de Barcelona regenerada, renaturalitzada, equitativa, policèntrica i cohesionada.

Consulta i resolució de dubtes

A Badalona, l’Oficina d’Atenció PDUM permetrà consultar el document en paper fins al 22 de juny a les oficines del Departament de Plànol de la Ciutat de l’edifici municipal El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya 9-11). A més, l’equip tècnic del PDUM atendrà consultes personals els dies 21 i 22 de juny. Ara bé, caldrà sol·licitar cita prèvia mitjançant l’enllaç següent:

https://www.amb.cat/es/web/amb/atencio-ciutadana/cita-previa/pdu/resol-dubte-via-presencial/badalona

Durant el període d'informació pública, que s'estendrà fins al 30 d'octubre del 2023, els representants del sector públic, la ciutadania i les entitats hi poden fer al·legacions, que es tindran en compte dins del document urbanístic.

Pel que fa a les propostes específiques, el PDU projecta un conjunt de transformacions que implicaran un impuls important a l'habitatge assequible, una aposta per la descarbonització del transport i la mobilitat sostenible i una consolidació de la infraestructura verda dins la metròpolis

Badalona, 20 de juny de 2023