Twitter Facebook Instagram Youtube

L'Ajuntament de Badalona torna a oferir aquest estiu deu sortides guiades d'esnòrquel

L'Ajuntament de Badalona torna a oferir aquest estiu deu sortides guiades d'esnòrquel.

La iniciativa, que porta per títol “Esnòrquel a Badalona”, es presentarà el pròxim dimecres 7 de juny, a les 19 hores, a l’Escola del Mar

L’Ajuntament de Badalona torna a oferir aquest estiu deu sortides guiades d'esnòrquel adreçades al públic familiar per tal de donar a conèixer la riquesa natural de les platges de Badalona. Les sortides, que requeriran inscripció prèvia, són gratuïtes i es faran en caps de setmana de l’1 de juliol al 3 de setembre, alternant dissabtes i diumenges. L’objectiu de la iniciativa ‘Esnòrquel a Badalona’ és fomentar l’interès i el coneixement de la biodiversitat marina de la costa badalonina i sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de conèixer aquests indrets del litoral urbà per tal de preservar la seva riquesa natural.

El pròxim dimecres 7 de juny, a les 19 hores, l’Escola del Mar—Centre d’Estudis Marins de Badalona, acollirà la presentació i una sessió informativa oberta a tothom sobre l’activitat, on es projectaran imatges de les sessions d’altres anys i es farà una valoració de les espècies observades en edicions anteriors. També s’explicarà la Biomarató Marina 2023, un projecte de ciència ciutadana que també es fa mitjançant la pràctica de l’esnòrquel.

Les inscripcions per participar en les sortides guiades es faran a partir del dilluns 19 de juny a la pàgina web d’Anèl·lides, serveis ambientals marins, l’organització dedicada a la divulgació i educació ambiental marina que s’encarrega de l’activitat. Per qualsevol dubte es pot trucar, de dilluns a dijous, de 7 a 14 hores, al telèfon d’atenció 613 035 213.

A cada sortida s’hi podran inscriure 20 persones com a màxim i l’edat mínima per a participar és de 8 anys (nens i nenes amb bona capacitat natatòria). Des de l’organització s’oferirà als participants el material necessari: ulleres, tub, peus d’ànec, neoprens, boies de seguretat i una càmera fotogràfica submarina per parella.

El punt de trobada de les sortides serà l’Escola del Mar (passeig de la Rambla, 37), a les 10 hores. Abans d’incitar l’activitat es farà una explicació de com utilitzar el material i les mesures de seguretat. També es farà una introducció a la fauna marina del Mediterrani i com observar-la. En acabar l'activitat aquàtica es tornarà a l’Escola del Mar per comentar els organismes marins que s'han observat i conèixer-los millor. En conjunt, l’activitat té una durada aproximada de tres hores.

El calendari de l’Esnòrquel Badalona és el següent:

Dissabte:

1 de juliol · 15 de juliol · 29 de juliol · 12 d’agost · 26 d’agost

Diumenge:

9 de juliol · 23 de juliol · 6 d’agost · 20 d’agost · 3 de setembre

Inscripció gratuïta. Preinscripció a partir del 19 de juny. Places limitades

Horari de 10 a 13 hores

Badalona, 6 de juny de 2023