Twitter Facebook Instagram Youtube

Presentat el projecte per reurbanitzar l’avinguda Sant Salvador de Badalona

Presentat el projecte per reurbanitzar l’avinguda Sant Salvador de Badalona.

El projecte amplia l’espai destinat als vianants i comporta millores de la mobilitat i l’accessibilitat de l’entorn

L’actuació s’executarà en dues fases i compta amb un pressupost de 3.808.940 euros

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, va presentar aquest dilluns a la tarda al Centre Cívic Torre Mena el projecte de reurbanització de l’avinguda de Sant Salvador i la cruïlla del carrer Guasch, en el tram comprès entre la carretera de Santa Coloma i la plaça Trafalgar. L’actuació, de la qual ja es va presentar el projecte executiu el passat mes de febrer, permetrà ampliar l’espai destinat als vianants i comporta millores de la mobilitat i l’accessibilitat de l’entorn.

En total es reurbanitzarà una àrea de 8100 metres quadrats amb la voluntat de posar a les persones en el centre del nou espai públic. En aquest sentit, està previst reduir els vials dels vehicles, fer més grans les àrees destinades als vianants i millorar la connexió entre d’aquests espais per afavorir l’ús social espontani del carrer. També es renovarà la vegetació i s’introduirà de nova amb l’objectiu de, juntament amb la instal·lació de pèrgoles al llarg de la nova rambla, aconseguir més espais amb ombra on els veïns puguin resguardar-se del sol. El projecte inclou també la substitució de l’actual enllumenat per fanals LED de baix consum que donaran una sensació de major claredat a la zona.

El projecte presentat contempla dues fases d’execució i compta amb un pressupost de 3.808.940 euros, una part del qual és finançat per l’AMB mitjançant el vigent Programa d'actuacions de cohesió territorial (PACTE) 2020-2023. Un cop s’hagi enllestit la licitació de les obres, les actuacions podrien iniciar-se a principis de la tardor i estar acabades en un termini de 8 mesos.

Durant la presentació davant dels veïns del projecte executiu, l’alcalde Rubén Guijarro va destacar que “aquesta reurbanització dignificarà un espai públic molt transitat pel veïnat de Llefià i comportarà la remodelació integral de tot el passeig, l’eliminació de totes les jardineres i la introducció de nou mobiliari urbà”. “Amb la nova avinguda Sant Salvador desbloquegem un projecte molt important per a la nostra ciutat i que fa temps que reclamen els veïns i veïnes de la zona” va assegurar l’alcalde.

Badalona, 21 de març de 2023