Twitter Facebook Instagram Youtube

El Museu de Badalona incorpora nous recursos per a fer més inclusiva la Baetulo romana

El Museu de Badalona incorpora nous recursos per a fer més inclusiva la Baetulo romana.

El projecte ha estat possible gràcies al programa La Mirada Tàctil de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona

Es tracta vídeos de lectura interpretativa i d’audiodescripció que fan més accessible el jaciment per a les persones amb discapacitat sensorial

El Museu de Badalona incorpora a partir del d’aquest dissabte 11 de març nous recursos per a fer més inclusiva la Baetulo romana. Es tracta d’una quarantena d’eines digitals de lectura interpretativa i d’audiodescripció que fan més accessible el jaciment per a les persones amb discapacitat sensorial. Aquesta adaptació ha estat possible gràcies al programa La Mirada Tàctil de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. El Museu de Badalona continua d’aquesta manera treballant per d’adaptar la museografia als públics amb diversitat funcional, ja que des de la inauguració de la seva remodelació, el desembre de 2010, les seves instal·lacions disposen de reproduccions de relleus i d’objectes de vida quotidiana d’època romana acompanyats de retolació en sistema Braille.

Les noves píndoles audiovisuals recorren tot l’itinerari de l’espai Termes-Decumanus de la mà d’una intèrpret de llengua de signes catalana que explica tots els continguts que integren el recorregut. Aquestes filmacions estan subtitulades i incorporen al·locució de manera que són un magnífic suport per a les persones sordes signants i oralistes i, a la vegada, per a totes aquelles persones amb deficiència visual.

D’altra banda, l’acció també incorpora l’audiodescripció dels audiovisuals de l’exposició permanent, la Casa dels Dofins i la Casa de l’Heura. Amb aquesta intervenció es busca apropar el relat de les filmacions a les persones cegues o amb visió residual i, a la vegada, familiaritzar-les amb la cultura dels avantpassats romans.

Amb el programa La Mirada Tàctil el Museu de Badalona amplia els seus recursos amb l’objectiu de ser un espai cultural de referència per a tothom, sensible a les desigualtats i a les dificultats comunicatives de diversos col·lectius sovint poc representats.

Es pot accedir a aquest recurs a través del codi QR instal·lat a la recepció del Museu, des del canal de Youtube de La Mirada Tàctil però també des de la web del Museu.

Per a més informació podeu contactar amb el Departament de difusió del Museu de Badalona (Telf: 934644911).

Badalona, 10 de març de 2023