Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona participa a partir del dissabte 11 de març en la sisena edició del Dansa Metropolitana

Badalona participa a partir del dissabte 11 de març en la sisena edició del Dansa Metropolitana.

Fins a finals de mes es podran veure a la ciutat espectacles de balls, cinema, xerrades o tallers relacionats amb la dansa

L’Ajuntament de Badalona participa en la sisena edició del Dansa Metropolitana, que tindrà lloc a dotze municipis de l’àrea metropolitana fins els pròxim diumenge 26 de març. Durant aquest dies es podrà veure a Badalona diversos actes diferents indrets de la ciutat relacionats amb la dansa.

L’edició d’enguany inclou més de 330 activitats a 100 espais diferents dels municipis que hi participen (Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans). Entre aquestes activitats hi podem trobar 118 espectacles, 29 pel·lícules, 50 activitats paral·leles i 42 educatives que tenen com objectiu democratitzar la dansa, fer-la accessible a tota la ciutadania i donar suport al teixit local.

Activitats a Badalona

Aquests són els espectacles programats a la ciutat:

Dissabte 11 de març, a les 12 hores, a l’antiga fàbrica CACI

PROJECTE LIMINAR

El programa Liminar del Dansa Metropolitana recupera deu edificis del patrimoni arquitectònic, que estan al llindar entre el passat i el futur, i els transforma en espais singulars per acollir intervencions gratuïtes de dansa. Molts d’ells estan en un punt d’inflexió, sense ús actual, esperant un nou futur, una nova vida. A Badalona una d’aquestes joies arquitectòniques és l’Antiga Fàbrica CACI de Badalona. El concepte Liminar i les propostes d’espais arquitectònics han estat triats per l’arquitecta i divulgadora Núria Moliner; el coreògraf i arquitecte Toni Mira ha dissenyat el programa de dansa.

Es podran veure els espectacles:

Programa triple

ENTRE NOSOSTROS

De la companyia. Marroch

Un duo fascinant que ens parla de les relacions interpersonals. El pes addicional que comporten, la responsabilitat detractar bé l’altra persona, cuidar-la, poder discutir i saber-se reconciliar. Aquesta peça de dansa contemporània amb pinzellades d’acrobàcia portarà l’espectador per aquest camí que és màgic i, de vegades, amarg. Una obra que representa com tota relació s’acaba quan els camins es bifurquen o, simplement, arriben a la seva fi.

PAN Y ROSAS

Tina Martí

“El que vol una dona treballadora és el dret a viure, no simplement a existir. Una treballadora ha de tenir pa, però també ha de tenir roses”, Rose Schneiderman,1912. Pan y Rosas fusiona el flamenc, la dansa contemporània i danses urbanes en una peça inspirada en les paraules de la feminista sindicalista americana Rose Schneiderman. Un espectacle sobre l’empoderament femení dirigit a totes aquelles persones que miren les dones, però no les veuen; un dels granets de sorra en aquesta lluita.

Actuació especial escoles

TRIBU URBANA CENTER I RITMES

Coreògrafa: Maribel del Pino i Sofi Gauna

La coreògrafa Maribel del Pino ens presenta una petita acció coreogràfica, especialment dissenyada per aquest espai, interpretada i ballada per alumnes de les escoles Tribu Urbana Center i Ritmes de Badalona.

CONFERÈNCIA BALLADA

Dijous 16 de març, a les 10 hores, al Centre Cultural l’Escorxador

Com ballàvem abans del hip-hop?

Explica Dansa + Montse Iranzo

Gratuït

Toni Jodar, ballarí i explicador de dansa, i Montse Iranzo, especialitzada en projectes socials i gent gran, es fusionen en una “performance pedagògica” per connectar l’espai, el ritme i les relacions dels cossos entre el grup de participants sèniors, fent una mirada al pas del temps de la dansa contemporània

ESPECTACLE

Diumenge 12 de març, a les 19 hores, al Teatre Zorrilla

SOLEÁ O O../O../.O/O./O.

De la Compañía María Moreno.

Recerca sobre un sol ball, la soleá, amb direcció de Rafael R. Villalobos, amb què la bailaora ha enlluernat la XXII Biennal de Flamenco de Sevilla.

Seguint la seva investigació́ de noves atmosferes dins el flamenc, María Moreno fa un pas més en la seva recerca vital i artística per explorar els límits d’aquesta dansa, i es replanteja allò que la defineix. El seu moviment corporal és el reflex de la seva inqüestionable llibertat artística, marcada pel valor que dedica a la tradició́ flamenca, des d’uns codis actualitzats i contemporanis. Veurem la formació d’una única soleá, que entronca amb l’origen dels temps i es projecta cap al futur.

La companyia ofereix un col·loqui postfunció

DANSA METROPOLITANA AL CINEMA

Des de divendres 17 al 23 de març, 16 i 17:45 hores, Ocine Màgic

COPPELIA

Steven de Beul, Ben Tesseur i Jeff Tudor

El conte de fades modern inspirat en el Ballet Coppelia de Ted Brandsen creat per al Ballet Nacional dels Països Baixos s’estrena a la gran pantalla. Una història per a tots els públics on la protagonista, Swan, intentarà salvar el seu poble i la seva parella de l’encanteri del carismàtic cirurgià estètic Coppelius. Un film per reflexionar i aprendre que, en una cultura cada vegada més conscient de la imatge, mai no ha estat més important ser un mateix.

Estrena pel Dansa Metropolitana

Des de divendres 17 al 23 de març, 16 i 18:30 h, Ocine Màgic

UN PASO ADELANTE (EN CORPS)

Cédric Klapisch

Un film entre la comèdia i el drama protagonitzat per Élise, una extraordinària ballarina clàssica que haurà d’aprendre a reconstruir-se després de patir una lesió. Entre París i la Bretanya descobreix una companyia de dansa contemporània, una nova manera de ballar que li permetrà donar un nou impuls a la seva vida i descobrir una nova forma de viure.

Estrena pel Dansa Metropolitana.

TALLER D’INICIACIÓ DANSA-CIRC

Divendres 17 de març, 18 hores, al Centre Cultural l’Escorxador

MOTIONHOUSE

A partir de 16 anys Inscripcions ainscripcions@bipolart.org

Gratuït.

Taller que explora l’estil personal de la companyia britànica especialitzada a integrar la dansa contemporània i el circ, principalment l’acrobàcia.

ESPECTACLES

Divendres 17 de març, 20 hores, al Teatre Zorrilla

RÈQUIEM NOCTURN

Un retrat semiautobiogràfic sobre la vida y la mort del director Bob Fosse, addicte a les drogues, al sexe i a la feina passat pel filtre de Pere Faura.

L’any 1979 Bob Fosse va filmar All that jazz, un retrat semiautobiogràfic sobre la seva vida com addicte a les drogues, al sexe i a la feina, que acaba retratant la seva possible mort. Prenent aquesta pel·lícula com a principal referent, l’espectacle és un retrat autobiogràfic de l’autor i de la seva mort professional dividit en tres grans actes com a símbol de les tres grans etapes d’un procés de realització d’un espectacle: l’audició, la creació i la funció. El treball de Pere Faura es caracteritza per l’apropiació d’elements de la cultura pop, en una coreografia multidisciplinària entre tots els elements que formen l’engranatge teatral.

Dissabte 18 de març, a les 12 hores, al Centre Cultural l’Escorxador

Programa triple

ONDE POUSA A HUMIDA

Marcia Vázquez Ramírez

Un solo que s’endinsa en l’espera i en la relació del cos amb el temps passat i present, inspirat en A Costa da Morte, Galícia, la costa amb més naufragis d’Europa. Un homenatge a les dones que sempre esperen que l’oceà els torni, almenys, les restes d’ossos dels seus familiars. Peça seleccionada en el Certamen Internacional Masdanza.

EL MAR ENS CRIDA

Dancing Human

Un viatge envers l’interior d’un mateix per reflexionar a través de la dansa sobre els efectes mediambientals que provoquen els plàstics al mar. Què ens diria el mar si pogués parlar? A través d’un diàleg entre la persona i l’entorn, ens endinsem per diferents espais, on trobarem éssers marins que intenten conviure en un medi canviant i manipulat per la humanitat.

ESPECTACLE COMUNITARI

ME QUITEN LO BAILAO

Guille Vidal-Ribas +Jose Manuel Álvarez

Tres grups de dones de diferents generacions es reuneixen paral·lelament per escoltar una cançó de Martirio i posar en comú experiències individuals. Aquest ha estat el punt de partida per a la creació de Me quiten lo bailao, on cada grup ha donat cos i caràcter a una partitura proposada pels coreògrafs Guille Vidal-Ribas i Jose Manuel Álvarez. El resultat és un ritual compartit que reivindica els cossos i el ball com a irrenunciables

ESPECTACLE

Diumenge 19 de març, a les 18 h, al Teatre Margarida Xirgu

LA GATA QUE VOLIA CANVIAR LA HISTÒRIA

Thomas Noone Dance

Dansa, titelles i visuals per tota la família (a partir de 5 anys), basat en un conte hindú que narra les peripècies de quatre fantàstiques criatures.

Aquest espectacle de dansa, titelles i visuals per gaudir tota la família està basat en un conte hindú que narra les peripècies d’una comunitat animal: una gata, un mussol, un llangardaix i un ratolí conviuen en un arbre banià. Quatre fantàstiques criatures per a una història d’amistat, confiança i col·laboració.

La companyia de Barcelona Thomas Noone Dance crea espectacles d’una dansa molt física i vigorosa, fent ús tant del gest subtil com de l’explosió de moviment.

Tota la informació a:

https://www.dansametropolitana.cat

Badalona, 7 de març de 2023