Twitter Facebook Instagram Youtube

La Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta de Badalona reobre al públic

La Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta de Badalona reobre al públic.

Des del pròxim dilluns 13 de febrer aquest equipament reobre les portes després de corregir les deficiències que van forçar el seu tancament

El pròxim dilluns 13 de febrer la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta reobre les portes al públic després de corregir les deficiències que impedien el seu funcionament. El seu horari d’obertura serà de 9.30 a 20.30 hores, de dilluns a divendres, i els dissabtes, de 9.30 a 13.30 hores.

La reobertura d’aquest equipament, situat al carrer de Mossèn Anton Romeu, 48 del barri del Centre i que va haver de tancar el desembre del 2019, no inclou encara la sala infantil, que entrarà en funcionament quan finalitzin les tasques d’adequació de l’espai a la normativa d’evacuació i seguretat. Aquest servei es continuarà prestant de forma provisional a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural el Carme (carrer de Francesc Layret, 78), on es porta a terme la programació d’activitats infantils, servei de préstec i sala de lectura.

La Biblioteca Can Casacuberta reobre després que s’hagin portat a terme actuacions com ara la instal·lació d’una nova caldera i aparell de climatització; augment dels endolls i més il·luminació; millores de l’accessibilitat amb un nou ascensor d’accés a la primera planta; millores decoratives de l’entorn amb un nou mosaic a la font i la instal·lació de verd interior; l’ampliació del fons bibliogràfic i un nou espai destacat per al fons local amb la creació d’un mural que es començarà a fer el dilluns 13 per part de l’artista local conegut artísticament com Spogo, el procés del qual tindrà una durada d'uns cinc dies i es podrà seguir en directe (de 10 a 13 hores i de 16 a 18 hores).

Can Casacuberta obre de nou les portes amb una novetat destacada ja que s’implementa el servei d’autopréstec, una eina que modernitza i agilitza aquest servei ja que són els usuaris els que poden fer la gestió a través de les màquines destinades a aquest ús.

Tot i la reobertura al públic, encara queden treballs per enllestir com per exemple la reparació de la coberta per evitar filtracions; la renovació del mobiliari de la biblioteca i la ja esmentada adequació de la sala infantil.

La regidora de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, ha manifestat: "L'obertura de la biblioteca Can Casacuberta era un dels objectius principals del nostre mandat. Hi ha hagut molts obstacles, però gràcies al treball incansable dels tècnics i d'aquest Govern hem pogut obrir un equipament que és essencial en la cohesió social de la ciutat". No obstant això, la regidora ha afegit: "La manca de manteniment dels equipaments fa que no estigui en un estat òptim. Això no acaba aquí. Aquesta regidoria continuarà treballant per assegurar la màxima qualitat en tota la xarxa municipal de biblioteques".

Per a més informació:

www.badabiblios.cat

correu electrònic: cultura@badalona.cat

Badalona, 8 de febrer de 2023