Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona ofereix una recepció al consistori del municipi valencià de Xelva

L’Ajuntament de Badalona ofereix una recepció al consistori del municipi valencià de Xelva.

Durant l’acte es lliuraran els dos diorames que es van exposar a la Mostra de Pessebres de Badalona que representen dos indrets d’aquesta població

L’Ajuntament de Badalona oferirà demà dijous, 2 de febrer, a les 12.45 hores, al saló de Plens (plaça de la Vila, 1), una recepció i el lliurament de diorames als representants del consistori valencià de Xelva encapçalat per l’alcalde d’aquesta població, David Cañigueral. L’acte tindrà lloc el 2 de febrer coincidint amb la festa de la Candelera, on a Catalunya es considera el dia per desmuntar el pessebre i, per tant, el moment en què es dona per tancat el cicle de Nadal i es posa punt final als Pessebres Badalona 2022/2023.

L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; de la regidora de l’Àrea de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, i del president l’Associació Amics del Pessebre de Badalona, Josep Lluís García.

En l’edició d’enguany de la Mostra de Pessebres, que es fa cada any a la sala d’exposicions El Refugi, es va voler tenir un record per al poble valencià de Xelva amb diversos diorames que pretenien ser un homenatge cap a la població migrada de l’interior del País Valencià.

El poble de Xelva, situat a la comarca dels Serrans de València, encara conserva intacta en molts racons de la població la petjada dels musulmans, jueus i cristians que hi van conviure fins el segle XVII.

Les escenes que s’exposaven a la Mostra de Pessebres i que s’obsequiaran a l’Ajuntament de Xelva reproduïen el Portal de l’Azoque, la porta al seu barri jueu de la població, i el Safareig de l’Embarany, el darrer rentador de la Ruta dels Safaretjos de Xelva, un bugader públic que donava servei al municipi.

Badalona, 1 de febrer de 2023