Twitter Facebook Instagram Youtube

La demència per Cossos de Lewy eix de l’exposició fotogràfica i un cicle de xerrades a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

La demència per Cossos de Lewy eix de l’exposició fotogràfica i un cicle de xerrades a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté.

Les activitats formen part del programa Biblioteca i Salut del Servei de Salut Pública i el Servei de Cultura de l’Ajuntament

La Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté acollirà de l’11 i al 28 de gener l’exposició fotogràfica “Cossos de Lewy. Des-connexions en moviment”. Alejandra Morales, artista visual, presenta unes imatges tridimensionals on vol reflectir com aquesta malaltia afecta les connexions neuronals que provoquen que les persones afectades per aquest tipus de demència connectin i desconnectin amb la realitat de forma intermitent.

La demència per cossos de Lewy és una malaltia degenerativa que provoca demència greu, alteracions conductuals i desorientació, i és la tercera causa de demència darrere de la malaltia d'Alzheimer i la demència vascular.

L’exposició fotogràfica “Cossos de Lewy. Des-connexions en moviment” es podrà visitar de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h i de 15.30 a 20 hores i els dissabtes de 9.30 a 13.30 hores.

Relacionada amb aquesta malaltia, i també en benefici de la recerca de la demència amb cossos de Lewy a l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), s’han programat dues xerrades a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté, situada al carrer de Jacinto Benavente, 3.

Xerrades:

Saps què es la demència?. Dissabte 14 de gener a les 11.30 hores.

Dra. Katrin Beyer (Investigadora, cap del grup de recerca Genòmica i Transcriptòmica de les Sinucleinopaties de l’IGTP) i Alejandra Morales (artista visual).

A tots ens pot tocar. Dijous 19 de gener a les 18.30 hores.

Dr. José Ignacio Lao (genetista clínic i director mèdic de Genomics Genetics International).

Totes aquestes activitats estan emmarcades en el programa Biblioteca i Salut, programa conjunt entre el Servei de Salut Pública i el Servei de Cultura mitjançant la Xarxa de Biblioteques Municipals. L’Ajuntament vol continuar promocionant la salut a través de les biblioteques municipals, i que aquestes esdevinguin un actiu en salut per la ciutadania.

Badalona, 9 de gener de 2023