Twitter Facebook Instagram Youtube

Aquest dissabte 17 de desembre se celebra el Consell de Ciutat de Badalona

Aquest dissabte 17 de desembre se celebra el Consell de Ciutat de Badalona.

Es presentaran les conclusions de les sis sessions de debat ciutadà Repensem Badalona organitzades a tots els districtes per tractar els principals reptes que afronta la ciutat

Aquest dissabte 17 de desembre, a partir de les 10 hores, a l’Hotel Marina Badalona (avinguda d’Eduard Maristany, 227) se celebrarà el Consell de Ciutat de Badalona, el màxim òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament en el qual els representants municipals i de la ciutadania debaten les grans línies estratègiques de la ciutat.

Al Consell de Ciutat, que ha estat convocat novament després de deu anys d’inactivitat, es tractaran les conclusions de les sis sessions de debat ciutadà Repensem Badalona organitzades durant els mesos d’octubre i novembre a tots els districtes per analitzar els principals reptes que afronta aquest municipi.

Repensem Badalona és el procés participatiu a través del qual s’han pogut recollir les propostes de la ciutadania per millorar el municipi que es traslladaran al Consell de Ciutat que se celebra aquest 17 de desembre. Aquestes conclusions també es faran arribar al Ple de l’Ajuntament en forma de declaració institucional per tal que sigui refrendada pels grups municipals.

En aquestes sessions del Repensem Badalona, els debats han tractat temes relatius a la igualtat d’oportunitats, la seguretat, l’economia urbana, la connectivitat, la salut, l’educació i la sostenibilitat, entre altres.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, serà l’encarregat d’obrir la sessió del Consell de Ciutat dissabte, a les 10 hores. A continuació està prevista la ratificació dels membres de la Permanent del Consell de Ciutat. Després s’abordaran les principals estratègies resultants dels debats territorials Repensem Badalona. L’ordre del dia preveu a continuació la participació d’Agustí Fernández de Losada, investigador sènior i director del Global Cities Programme CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs) i d’Ascen Moro, cap del Departament de Govern Obert de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en format de diàleg sobre el futur de les ciutats i un debat sobre les grans infraestructures de Badalona conduït pel president de la Federació d’Associació de Veïns de Badalona, Julio Molina. El tancament del Consell de Ciutat anirà a càrrec de la regidora de l’Àrea de Joventut, Coordinació Territorial i Participació Ciutadana, Andrea Zapata.

Andrea Zapata ha afirmat: “La celebració del Consell de Ciutat després de 10 anys sense haver estat convocat era necessària i s’ha de garantir la seva continuïtat perquè la construcció de la Badalona del futur s’ha de basar en el diàleg i en la reflexió conjunta entre el Govern i la ciutadania”.

Al Consell de Ciutat hi participaran entitats inscrites al Registre Municipal d’Entitats, formacions polítiques i sindicats.

Badalona, 15 de desembre de 2022