Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona i Aigües de Barcelona renoven l’acord per garantir l’aigua a tothom qui no la pot pagar

L’Ajuntament de Badalona i Aigües de Barcelona renoven l’acord per garantir l’aigua a tothom qui no la pot pagar.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i el conseller delegat d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos, han signat la renovació del protocol per afrontar l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i el conseller delegat d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos, han signat aquest dimecres a la seu de la companyia situada en aquesta ciutat la renovació del protocol per afrontar l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica. L’objectiu del protocol és fixar el procediment per garantir el subministrament d’aigua a qui no el pugui pagar per manca de recursos econòmics, en aplicació de la Llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

L’estreta col·laboració entre Aigües de Barcelona i els serveis socials de l’Ajuntament de Badalona ha permès que 4.805 famílies de Badalona s’hagin beneficiat de la tarifa social de l'aigua, que garanteix l’aigua a les persones en situació de vulnerabilitat i ofereix una bonificació notable de la seva factura.

La renovació d’aquest conveni dona continuïtat al protocol signat el 2018 entre Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de Badalona per afrontar l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica, i a la col·laboració iniciada el 2012 amb la signatura del conveni per a l’aplicació del Fons de Solidaritat al municipi. L’acord s’emmarca en la voluntat de la companyia per situar l’acció social com a eix fonamental de la seva activitat, i posa de manifest el valor de les aliances amb entitats socials i administracions, en aquest cas amb l’Ajuntament de Badalona, per garantir l’aigua i contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat.

El protocol per afrontar l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica ja s’ha signat amb els 23 ajuntaments metropolitans on Aigües de Barcelona està present. A més de Badalona, Barcelona, Begues, Castelldefels, Cerdanyola, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Gavà, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Papiol, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi, Sant Climent, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Sant Feliu, Sant Just Desvern, Torrelles i Viladecans.

Badalona, 14 de desembre de 2022