Twitter Facebook Instagram Youtube

Comença el procés per descontaminar el solar on es construirà la nova Escola Badalona Port

Comença el procés per descontaminar el solar on es construirà la nova Escola Badalona Port.

L'empresa contractada per l’Ajuntament de Badalona treballa des del mes d’octubre en la caracterització prèvia, mostreig i anàlisi dels sòls per a la redacció del projecte executiu

Un cop aprovades les partides d'inversions de gairebé 7 milions d'euros, l'Ajuntament de Badalona ja ha contractat l’empresa encarregada de fer un estudi exhaustiu dels costos i dels amidaments que permetrà conèixer l’import econòmic de la descontaminació del terreny on s’ha de construir la nova escola Badalona Port. L'empresa adjudicatària és TUBKAL ENGENIERIA SL, que des del passat mes d’octubre està portant a terme és la caracterització prèvia, mostreig i anàlisi dels sòls per a la redacció del projecte executiu.

La finalització d'aquest projecte està prevista a principis de l’any vinent, i permetrà tirar endavant la licitació de l'obra de construcció de la nova escola Badalona Port, situada entre els carrers de Tortosa, el carrer Monturiol i l’avinguda Eduard Maristany en un solar de 7.273 metres quadrats. L'escola passarà a ser de dues línies, i constarà d’una planta baixa més dues plantes, amb una construcció i disseny modular industrialitzat.

La 2a tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha afirmat que "gràcies a aquest contracte estem fent passos importants per a la construcció de la nova escola”. Llauradó ha recordat que “es tracta d’una competència de la Generalitat que estem tirant endavant des de l’Ajuntament amb recursos municipals gràcies al finançament que hem aprovat en el nostre mandat”. “Per fi estem desbloquejant un deute històric amb la comunitat educativa de Badalona que fa anys que s’arrossega”, ha conclòs la regidora.

Badalona, 16 de novembre de 2022