Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona i Xitxarra - Grup d’Estudis de la Festa organitzen la cinquena jornada de cultura tradicional i popular catalana

L’Ajuntament de Badalona i Xitxarra - Grup d’Estudis de la Festa organitzen la cinquena jornada de cultura tradicional i popular catalana.

L’edició d’enguany es celebrarà dissabte 12 de novembre al Museu de Badalona i tractarà sobre les diferents maneres d’acostar els nens al llegat cultural

El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Badalona i Xitxarra - Grup d’Estudis de la Festa organitzen dissabte 12 de novembre la cinquena jornada de cultura tradicional i popular catalana, que tindrà lloc a la sala d’actes del Museu de Badalona. L’edició d’enguany tractarà sobre les diferents maneres d’acostar els nens al llegat cultural sense infantilitzar el seu contingut.

D'uns anys ençà els agents educatius de Badalona –i de la resta del país– han començat a fer incidència en la divulgació de la festa i la cultura popular com agent vertebrador de la societat. En aquest marc, sorgeixen jornades com la del pròxim dia 12, on es vol promoure el debat i la reflexió sobre quin llegat és el que volem forjar incidint en la seva transcendència, tant en el present com en el futur.

Per fer-ho, durant el matí es faran ponències sobre tres festes per a infants que es fan a tres poblacions ben diferents i una taula rodona amb agents educatius que treballen o han treballat per l'acostament de la cultura popular als infants des de l'escola, des de casa o des de l'associacionisme.

La programació de la jornada és la següent:

9.00 – 09.30 h: Arribada

9.30 – 11.00 h: Ponències

- La Festa Major Petita de Vilafranca del Penedès. A càrrec de Raimon Casals

- El Fan del Seguici de Reus. A càrrec de a gent de Canal Reus

- La Cercavila de l'Imaginari de Vilanova i la Geltrú. A càrrec de l'Associació Cercavila de l'Imaginari

11.00 – 12.00 h: Descans

12.00 – 14.00 h: Taula de reflexió i debat moderada per Jordi Cubillos

Badalona, 31 d’octubre de 2022