Twitter Facebook Instagram Youtube

Inaugurat del curs 2022-2023 dels Programes de Formació i Inserció a la sala d’actes del Museu de Badalona

Els programes s’adrecen a joves d’entre 16 i 21 anys que no han obtingut el Graduat en Educació Secundària Obligatòria

Aquest dimecres s’ha celebrat al Museu de Badalona l’acte d’inauguració del curs 2022-2023 dels Programes de Formació i Inserció (PFI), uns estudis pensats per a joves d’entre 16 i 21 anys que no han obtingut el Graduat en Educació Secundària Obligatòria. L’objectiu dels PFI, que són programes voluntaris amb una durada d’un curs acadèmic, és proporcionar a aquestes persones joves la possibilitat de tornar al sistema educatiu (a la formació professional) i a l’aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball.

Amb aquest acte es vol encoratjar l'alumnat a aprofitar el PFI com a impuls, per a construir el seu itinerari acadèmic i professional. A la vegada, es fa un reconeixement al professorat de les diferents modalitats dels programes per les seves tasques d’orientació i d’acompanyament a aquests joves.

La inauguració ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i la regidora de Joventut, Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Andrea Zapata. L’alcalde Guijarro ha destacat que "són molts els motius que poden portar a un alumne a no obtenir el graduat escolar, per això és imprescindible que el sistema educatiu tingui eines com els PFI, que donen als joves noves oportunitats i els hi obren finestres per a preparar el seu futur". Guijarro ha agraït “la tasca encomiable i la implicació del professorat” i ha felicitat els nous alumnes per “la vostra valentia de reprendre els estudis; ara només cal que confieu en vosaltres mateixos per tirar endavant aquest curs i afrontar els reptes que us presentarà la vida".

A Badalona, els Programes de Formació i Inserció s’imparteixen en els següents centres: Institut La Pineda, Institut Isaac Albéniz, Institut Eugeni d'Ors, Institut Enric Borràs, Institut Pompeu Fabra, CEE Maregassa, Salesians Badalona, CFP Llefià i CES Joan Maragall.

Badalona, 26 d’octubre de 2022