Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona organitza un acte obert a la ciutadania per presentar el projecte de les avingudes metropolitanes

L’Ajuntament de Badalona organitza un acte obert a la ciutadania per presentar el projecte de les avingudes metropolitanes.

La presentació se celebrarà dijous 3 de novembre a les 19 hores a la sala de premsa de l’edifici El Viver

El pròxim dijous 3 de novembre a les 19 hores, la sala de premsa de El Viver acollirà la presentació del projecte de les avingudes metropolitanes, un concepte que proposa el Pla director urbanístic metropolità per a repensar les infraestructures viàries del futur. L’acte, que estarà obert a tota la ciutadania, anirà a càrrec de Jordi Sànchez Escrigas, vicepresident de l’Àrea de Desenvolupament de les Polítiques Urbanístiques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

L’Ajuntament de Badalona organitza aquesta presentació amb la col·laboració del Col·lectiu Transformem l'Autopista C31 i la Taula per la Mobilitat i l'Accessibilitat Badalona de la FAVB. L’objectiu de la sessió és debatre sobre la transformació de l’autopista C31 i imaginar el paisatge urbanístic de la ciutat del futur a través de la construcció d’un espai públic més accessible, saludable, segur i sostenible.

Les avingudes metropolitanes: els carrers majors de la metròpolis

L'AMB, dins de les seves competències en urbanisme i espai públic, està treballant en diversos àmbits per planificar, dissenyar i executar la transformació de diferents infraestructures viàries que en origen han estat pensades per al vehicle privat. Així, al Pla director urbanístic metropolità (PDU), que es troba en procés de redacció, es proposa una xarxa d'avingudes metropolitanes que vertebra el transport públic i garanteix l'accessibilitat a peu i en bicicleta entre municipis. Aquests grans carrers metropolitans concentraran usos, equipaments i espais públics que afavoriran la proximitat i l'accessibilitat entre municipis. Alguns carrers urbans connectaran municipis entre si i alhora els connectaran amb els espais oberts.

Badalona, 18 d’octubre de 2022