Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona activa la situació d’alerta del Pla de protecció civil municipal davant la previsió de pluja i tempesta forta

Badalona activa la situació d’alerta del Pla de protecció civil municipal davant la previsió de pluja i tempesta forta.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu la possibilitat de xàfecs intensos en les pròximes hores per la qual cosa s'ha activat a diverses comarques el Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT) en fase d'alerta

L’Ajuntament de Badalona ha acordat la situació d’alerta del Pla de protecció civil municipal, atès que el Servei Meteorològic de Catalunya informa que fins a les 24 hores d’avui hi ha risc molt alt de pluja intensa al municipi.

En una Resolució de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i com a conseqüència de la situació d’alerta del Pla de protecció civil municipal, s’han acordat les mesures següents:

- Informar al comitè d'emergència municipal.

- Realitzar el seguiment i les comunicacions amb el CECAT (xarxa rescat)

- Reforçar el CRA (Central d’avisos i coordinació de la Policia Local)

- Activar el departament tècnic municipal de Protecció Civil per tal que coordini les gestions oportunes adients a les seves competències amb la presència d’un tècnic de guàrdia permanent com a coordinador municipal per tal de reforçar les comunicacions i la coordinació amb els grups actuants municipals i de la Generalitat: Bombers, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, SEM, Agents Rurals.

- Activar l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil Municipal.

Activat l’INUNCAT en fase d’alerta

A partir de les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu xàfecs que poden anar acompanyats de tempesta i localment és probable que de calamarsa o pedra a partir del migdia d'avui al quadrant Nord-Est de Catalunya, així com al Litoral i Pre-litoral Central. La intensitat de pluja pot superar els 20mm en 30 minuts.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions municipals vinculades a l'INUNCAT a http://interior.gencat.cat/inundacions

Badalona, 16 de setembre de 2022