Twitter Facebook Instagram Youtube

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha visitat l’Institut Guttmann de Badalona

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha visitat l’Institut Guttmann de Badalona.

El ministre ha mantingut una reunió amb l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, el president del Patronat de l’Institut Guttmann, Antoni Esteve, i les dues codirectores del centre, Montserrat Bernabeu i Montserrat Caldés

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el director general de Trànsit, Pere Navarro, han visitat aquest matí l'Institut Guttmann – Hospital de Neurorehabilitació, ubicat a Badalona com a centre de referència en el tractament dels pacients amb lesions medul·lars. Grande-Marlaska ha visitat les instal·lacions hospitalàries i, acompanyat per l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha mantingut una reunió amb el president del Patronat de l'Institut Guttmann, Antoni Esteve, i membres de l'equip directiu de l'hospital, liderat per les dues codirectores del centre, Montserrat Bernabeu i Montserrat Caldés.

Durant la reunió el ministre ha manifestat el seu interès pels programes socials relacionats amb la prevenció dels accidents de trànsit i, molt especialment, pels projectes de recerca que l'organització té en curs, els objectius dels quals són la millora de les funcions cognitives aplicades a la conducció i la valoració per captar possibles dèficits relacionats amb riscos en la conducció durant els reconeixements mèdics.

Durant la visita, el ministre Grande-Marlaska també ha mantingut una trobada amb pacients, víctimes d'accidents de trànsit, que actualment es troben a l'hospital fent el procés neurorehabilitador.

En els darrers 20 anys, l'Institut Guttmann ha atès un total de 2.946 persones amb una lesió medul·lar i 2.178 persones amb un dany cerebral a conseqüència d'accidents de trànsit. Les principals causes són els accidents de cotxe i de moto, tot i que el 2020 hi va haver un lleuger repunt dels sinistres relacionats amb la bicicleta i el patinet. "Des de l’Institut Guttmann estem treballant perquè els reconeixements mèdics vagin més enllà de la valoració de la coordinació motriu i avaluïn altres paràmetres essencials a l’hora de conduir, com són el control de la capacitat de resposta, l’atenció i l’anticipació", ha explicat Montserrat Bernabeu, codirectora del centre”.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha destacat que: “sabem que els accidents de cotxe i moto són els principals causants de lesions medul·lars i cerebrals, i cada vegada més els accidents de patinets, per això des de l’Ajuntament un dels principals objectius son les campanyes de prevenció i seguretat vial que realitzem tant de forma pròpia com amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit. Malauradament tots els accidents no es poden evitar i tenir a Badalona una institució excepcional com l’Institut Guttman, un referent mundial per poder millorar la vida de moltes persones que per diferents causes pateixen afectacions neuronals, és un orgull".

Institut Guttmann – Hospital de Neurorehabilitació

L'Institut Guttmann és un hospital monogràfic i l'únic Centre de Referència a Catalunya en el tractament del pacient medul·lar complex (CSUR) reconegut pel Ministeri de Sanitat des del 2013. L'Hospital de Neurorehabilitació, situat a Badalona, atén anualment uns 5.100 pacients, dels quals 1.139 són nous pacients amb lesions medul·lars i cerebrals, 357 tenen entre 0 i 16 anys, i 106 són pacients internacionals.

Badalona, 6 de juliol de 2022