Twitter Facebook Instagram Youtube

2a edició de la Fira de Ciència al carrer amb una mirada STEAM

2a edició de la Fira de Ciència al carrer amb una mirada STEAM.

Prop de 600 alumnes de primària i secundària de Badalona participaran en aquesta activitat educativa que promou l'interès per la divulgació científica

Amb l’objectiu de continuar promovent una proposta de caràcter científic- tecnològic que incentivi a infants i joves, demà dimarts, 30 d’abril, tindrà lloc la 2a Fira d’ESO de Ciència al carrer amb mirada STEAM; una proposta educativa que apropa la difusió de la ciència a l'alumnat d'ESO i de primària de diferents centres badalonins.

Des de les 9.45 h fins a les 13 hores, el passeig de la Rambla s’omplirà de paradetes i estands d’alumnes d’ESO que mostraran a companys i a alumnes de primària diferents projectes de recerca, investigacions i el resultat de les seves experiències. Els treballs giraran entorn d’aspectes tan importants com el coneixement del medi natural, el canvi climàtic, la preservació de la flora i la fauna, l’alimentació o l’univers. La Fira comptarà amb 20 parades-taller i estarà ubicada al costat de l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona (passeig de la Rambla, 37).

Cal remarcar que el terme STEAM és un acrònim provinent de l’anglès que fa referència a la Ciència (S), la Tecnologia (T), l’Enginyeria (E), l’Art (A) i les Matemàtiques (M). Amb la unió d’aquestes cinc disciplines, es pretenen generar un enfocament global i transversal al voltant de diferents situacions per tal de cercar solucions crítiques i creatives entre els alumnes.

En aquest esdeveniment científic participaran tretze escoles i instituts, cinc més que en la 1a edició: Artur Martorell, Barres i Ones, Enric Borràs, Garbí Pere Vergés, Ítaca, Júlia Minguell, La Llauna La Riera, Lola Anglada, Llibertat, Maregassa, Mercè Rodoreda i Progrés.

A la Fira també hi participen, amb diferents tallers i activitats, aquestes entitats i serveis: BDN Lab; Escola de Natura Angeleta Ferrer; Escola del Mar, Centre d'Estudis Marins; Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras; Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) i Programa STEAMcat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

La 2a Fira d’ESO de Ciència al carrer amb mirada STEAM, forma part de les activitats que s’organitzen a la ciutat en aquest àmbit, com son el Congrés de Ciència d’Educació Infantil i Primària i les Jornades Científiques de Batxillerat de Badalona. Aquesta 2a Fira també està organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, per l’Escola de Natura i l’Escola del Mar de l'Àrea de Medi Ambient; i pel Servei d’Educació de l'Ajuntament de Badalona.