Twitter Facebook Instagram Youtube

El Govern municipal i Guanyem Badalona acorden impulsar un paquet de mesures en l'àmbit de l'ocupació per ajudar al teixit econòmic de la ciutat que va patir amb més duresa els efectes de la Covid

El Govern municipal i Guanyem Badalona acorden impulsar un paquet de mesures en l'àmbit de l'ocupació per ajudar al teixit econòmic de la ciutat que va patir amb més duresa els efectes de la Covid.

Es podran acollir a les ajudes les empreses del sector de l’oci nocturn, la restauració i el lleure que compleixin certs requeriments

El Govern municipal i el grup municipal de Guanyem Badalona han acordat impulsar un paquet de mesures en l’àmbit de l'ocupació per ajudar al teixit econòmic de la ciutat que va patir amb més duresa els efectes de la Covid-19. Aquesta iniciativa permetrà concedir de manera excepcional dos milions d’euros en ajudes als sectors de l’oci nocturn, la restauració i el lleure.

Els ajuts tenen per objecte el manteniment dels llocs de treball i pal·liar l’impacte econòmic que va provocar el cessament de l’activitat total o parcial que es va aplicar durant la pandèmia en aquests sectors econòmics. Per assegurar que les ajudes compleixen el seu objectiu, els sol·licitants han de justificar que han mantingut gran part de les plantilles durant aquest període mitjançant l'aportació específica dels contractes de treball.

Les mesures impulsades contemplen ajudes d’un milió d’euros per a la restauració, 500.000 euros per al sector de l’oci nocturn i 500.000 euros per al sector del lleure.

Poden tramitar les sol·licituds d’ajuda la següent tipologia d’empreses i serveis:

Sector oci nocturn:

Es poden acollir al paquet de mesures les discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, bars musicals, karaokes i discoteques de joventut. Rebran una ajuda d’entre 15.000 i 50.000 euros depenent del nombre de treballadors que tenen en plantilla. L’ajuda s’efectuarà en dos pagaments: el primer pagament del 50% de l’ajuda es farà durant el mes de juliol si la mitjana del nombre de treballadors del negoci durant els mesos de març, abril, maig i juny d’aquest any ha estat igual o superior al 70% de la plantilla que tenien el febrer de 2020. El segon pagament s’efectuarà el mes de novembre si aquesta mitjana de treballadors contractats es manté o se supera durant els mesos de juliol, agost, setembre i novembre de 2022.

Sector de la restauració:

Es donaran ajuts a les persones treballadores autònomes i empreses de la restauració enquadrats en els epígrafs d’IAE 671,672 i 673 i que no tinguin llicències de terrasses. Es farà un únic pagament de 5.000 euros a partir del mes de juliol sempre que els sol·licitants hagin mantingut en la seva plantilla durant els mesos de març, abril, maig i juny d’aquest any una mitjana igual o superior al 70% dels treballadors que tenien el febrer de 2020.

Sector del lleure:

Poden sol·licitar les ajudes aquelles empreses que contribueixen al creixement integral dels infants, adolescents i joves; que propicien la ciutadania activa i duen a terme un perfil d'activitats no especialitzades mitjançant eines pedagògiques pròpies de l'educació del lleure. Per exemple, podran beneficiar-se de les mesures les empreses que es dediquin a les activitats d’educació en el lleure dins i fora marc escolar, l’animació sociocultural, cases de colònies i albergs, casals de vacances, ensenyaments no reglats d'idiomes, escoles de música i dansa, arts plàstiques i escèniques, reforç escolar, etc. No podran demanar les ajudes els clubs esportius federats. Els sol·licitants d’aquest sector rebran una ajuda de 5.000 euros en un únic pagament a partir del mes de juliol sempre que la mitjana de treballadors de l’empresa entre setembre de 2021 i juny de 2022 hagi estat igual o superior al 60% de la plantilla que tenien el febrer de 2020.

Actualment, s’està duent a terme la tramitació de l’aprovació de les bases reguladores dels tres ajuts econòmics, que es portaran a la sessió plenària del pròxim dimarts 31 de maig. Un cop les aprovi el Ple Municipal s’iniciarà la publicació de les convocatòries per tal que puguin optar a sol·licitar els ajuts els autònoms i empreses dels tres sectors esmentats.

Les mesures impulsades, que són fruit de l’acord entre el Govern municipal i el grup municipal de Guanyem Badalona, han estat presentades aquest dimarts al matí en un acte en què han participat primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Impuls de Ciutat i Reconstrucció COVID, Àlex Montornès; i les regidores de Guanyem Badalona, Carme Martínez i Nora San Sebastian.

Durant la presentació, el regidor Montornès ha destacat que “aquestes ajudes permeten donar resposta a una de les prioritats del Govern municipal: fomentar l’ocupació a la ciutat i reforçar el teixit econòmic per impulsar el creixement de Badalona”. En aquest sentit, el primer tinent d’Alcaldia ha agraït al grup municipal de Guanyem Badalona “la voluntat i disposició per arribar a un acord per tirar endavant aquesta mesura” i ha assegurat que “aquesta entesa continuarà reproduint-se en altres espais per fer que el nostre municipi segueixi avançant”.

La regidora de Guanyem Badalona, Carme Martínez, ha explicat que “les mesures impulsades responen a les necessitats reals i concretes d’aquests sectors, que ens les han traslladat directament, i permeten garantir la continuïtat dels negocis que les sol·licitin”. “L’acord que avui presentem és la segona part d’una entesa que ja vam tenir amb el Govern de la ciutat per poder incorporar els romanents de tresoreria i desenvolupar tot el pla de recuperació econòmica de la ciutat”, ha destacat Martínez.

Badalona, 24 de maig de 2022