Twitter Facebook Instagram Youtube

El Badiu Jove posa en marxa un espai d’acompanyament LGTBIQ+

El Badiu Jove posa en marxa un espai d’acompanyament LGTBIQ+.

Es vol donar resposta a una necessitat que ha anat en augment durant els darrers anys

Des d’aquest mes de maig el Badiu Jove de Badalona ha ampliat els seus serveis amb un nou espai d’acompanyament LGTBIQ+. Es pretén donar resposta a l’augment de consultes que es rep a títol individual, o des de centres educatius, entitats i associacions, entorn de la diversitat afectiva, sexual, de gènere i sobre la LGTBIfòbia.

El Badiu Jove, situat al carrer d’Ausiàs Marc 61, és un espai de referència per a les persones joves de la ciutat on es concentren diferents serveis i programes amb la finalitat de proporcionar la informació i els recursos necessaris per aconseguir una plena integració social i laboral.

El nou espai d’acompanyament LGTBIQ+ del Badiu Jove té els objectius següents:

- Escoltar, informar i orientar, des de la proximitat en un espai de confiança i confidencialitat, sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

- Escoltar, atendre, donar suport i acompanyar, davant de situacions de discriminació per motius d’orientació sexual, identitat i expressió de gènere.

- Sensibilitzar i formar, a joves, famílies i professionals, sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere i contra la LGTBIQfòbia.

Per assolir aquests propòsits el nou espai d’acompanyament LGTBIQ+ del Badiu Jove farà xarxa per treballar de manera coordinada amb els diferents agents, com ara entitats, fundacions, associacions, etc., vinculats en aquest àmbit. Així es podran detectar millor les necessitats i establir els protocols d’atenció i d’actuació més adequats per a combatre qualsevol discriminació. A més, també s’oferirà un recull de recursos presencials i digitals LGTBIQ+.

El nou espai d’acompanyament LGTBIQ+ funciona els dimarts en horari de 16 a 19 hores. Per a informació i demanar cita prèvia cal trucar al telèfon 93 483 29 34 o al 690 306 812.

La regidora de l’Àrea de Joventut, Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Andrea Zapata, ha manifestat que amb l’obertura d’aquest espai: “volem donar resposta a una necessitat que en els darrers anys ha anat en augment, cada vegada són més les persones joves que demanen acompanyament en diferents aspectes relacionats amb la diversitat de gènere, així com visibilitzar i donar eines de suport per a combatre qualsevol situació de LGTBIfòbia que es doni a la ciutat”.

Badalona, 19 de maig de 2022