Twitter Facebook Instagram Youtube

Avui 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIQ+fòbia

Avui 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIQ+fòbia.

La finalitat d'aquesta jornada és sensibilitzar a la ciutadania contra totes les formes de discriminació del col·lectiu LGTBIQ+

Avui dimarts 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIQ+fòbia. Amb aquest motiu s'hissarà la bandera de l'Arc de Sant Martí a la façana de la Casa de la Vila i es fa difusió del cartell commemoratiu per sensibilitzar a la ciutadania contra totes les formes de discriminació del col·lectiu LGTBIQ+. El 17 de maig de l’any 1990 l'OMS (Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut) va decidir eliminar l'homosexualitat femenina i masculina de les llistes de malalties mentals.

Badalona comptarà amb un nou Servei d’Atenció Integral per al col·lectiu LGTBIQ+

Coincidint amb aquesta commemoració, la regidora de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Badalona, Aïda Llauradó, ha anunciat que "Badalona inaugurarà el nou Servei d'Atenció Integral (SAI) per al col·lectiu LGTBIQ+ abans d'acabar l'any 2022. Aquest servei serà gratuït i atendrà, informarà i orientarà a persones i famílies del col·lectiu LGTBIQ+”.

Sobre les agressions Lgtbiq+fòbiques la regidora Llauradó assegura que “evidencien que continuem tenint un problema greu de vulneració de drets humans i, per tant, calen polítiques públiques que sensibilitzin, previnguin i també actuïn davant qualsevol agressió. Aquest és un dia per llençar un missatge als agressors que seguirem lluitant per evitar la impunitat de qualsevol violència, i no pararem fins a aconseguir una societat 100% tolerant i respectuosa amb les diversitats”.

Aïda Llauradó també ha remarcat que aquest dia serveix per recordar que la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, “és una llei que cal continuar desenvolupant per defensar els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i busca evitar-los situacions de discriminació i violència, per a assegurar que a tot arreu es pugui viure la plena diversitat sexual i afectiva”.

Badalona, 17 de maig de 2022