Twitter Facebook Instagram Youtube

Demà dissabte, 14 de maig, arriba una nova edició de la Nit dels Museus al Museu de Badalona

Demà dissabte, 14 de maig, arriba una nova edició de la Nit dels Museus al Museu de Badalona.

El Museu se suma un any més a aquesta iniciativa de l’Institut de Cultura de Barcelona en la qual hi participen més de 70 equipaments i 8 ciutats de l’àrea metropolitana

La Nit dels Museus torna a recuperar la seva normalitat i demà dissabte, 14 de maig, de 19 hores a l’1 de la matinada, obrirà de forma gratuïta a conèixer l’espai Termes-Decumanus (a l’edifici del Museu), a la Casa dels Dofins i a la Casa de l’Heura.

Espai Termes-Decumanus

Al subsòl del Museu s’hi conserven 3.400 m2 de restes de la ciutat romana de Baetulo, un conjunt excepcional tant per la seva extensió com per l’espectacularitat de la seva innovadora museografia. Es poden veure les termes i seguir un itinerari pels principals carrers de Baetulo, propers al fòrum. El recorregut integra també l’exposició permanent on es pot veure un àmplia mostra dels fons arqueològics recuperats durant més de 80 anys de recerca arqueològica.

Casa dels Dofins

La casa dels dofins és una domus, o casa benestant romana, de finals del segle I aC, situada a la part alta de l’antiga ciutat de Baetulo. És un clar exemple d’arquitectura domèstica d’època romana i l’única casa d’aquestes característiques museïtzada a Catalunya. Destaquen els mosaics, les restes de pintures murals i les recreacions audiovisuals i de mobiliari.

Casa de l’Heura

La visita permet veure una àrea de treball amb dipòsits de vi i diverses habitacions distribuïdes a l’entorn d’un atri. També inclou algunes singularitats com l’oecus (menjador d’estiu) de grans proporcions amb paviments originals d’opus signinum tessel·lat o un tram del carrer (cardo maximus) que separava aquesta casa de la dels Dofins. Cal destacar especialment els tres audiovisual; un que explica la producció i comercialització del vi, un altre que submergeix el visitant a l’atri de la domus i un tercer que apropa al visitant a l’alimentació en època romana.

Badalona, 13 de maig de 2022