Twitter Facebook Instagram Youtube

Prop d’un centenar d’agents reforcen la seguretat durant la Nit de Sant Anastasi de Badalona

Prop d’un centenar d’agents reforcen la seguretat durant la Nit de Sant Anastasi de Badalona.

El dispositiu es desplegarà durant el piromusical i la Cremada del Dimoni i a les zones on es farà el Ball del Micaco i els concerts.

L’Ajuntament de Badalona reforçarà la seguretat durant la Nit de Sant Anastasi en l’acte de la Cremada del Dimoni amb un dispositiu especial amb prop d’un centenar d’efectius entre Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i voluntaris. La Cremada del Dimoni i el piromusical a la platja dels Pescadors és l’acte més multitudinari de les Festes de Maig. El dispositiu també es fa extensiu a la resta d’actes de la nit com els Concerts de Festes al passeig Marítim i el Ball del Micaco a la plaça de la Plana.

Aquest migdia a la Comissaria de la Guàrdia Urbana del Turó d’en Cartig ha tingut lloc una nova reunió de coordinació presidida per l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i que ha comptat amb la presència de la regidora de l’Àrea de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara; del regidor de l’Àmbit de Govern i Seguretat Ciutadana, Christian Carneado; del regidor de l’Àmbit de Protecció Social a les Persones i Impuls Comercial, David Torrents, així com representant del cos de la Guàrdia Urbana de Badalona, de Mossos d’Esquadra i de Protecció Civil per tal de garantir i de reforçar els dispositius de seguretat de la Nit de Sant Anastasi.

En total participaran en aquest dispositiu seixanta-un agents de la Guàrdia Urbana, quaranta en torn de tarda i vint-i-un en torn de nit; més una trentena d’agents de Mossos d’Esquadra i membres de Protecció Civil i de voluntaris.

Per motius de seguretat es recomana a tota la gent que vulgui veure els focs artificials i la Cremada del Dimoni des del mar ho faci fora de la zona de bany establerta ja que és considerada una zona perillosa.

També hi haurà restriccions al pas subterrani del carrer del Mar, ja que dimarts, dia 10, de 20 a 23 hores, només es podrà fer servir per poder accedir al passeig Marítim. La tornada haurà de fer-se pel pas ubicat davant del carrer de Banyoles o pel pas subterrani de l’avinguda d’en Martí Pujol.

Recordem que, per poder veure el piromusical i la Cremada del Dimoni, l’Ajuntament de Badalona ha reservat un espai per a persones amb diversitat funcional al passeig Marítim, al costat de la caseta dels Pescadors on s’hi pot accedir venint pel pas subterrani de l’avinguda d’en Martí Pujol.

Les persones amb mobilitat reduïda també tenen una zona d’aparcament reservada ubicada al costat de la piscina municipal on també s’hi pot accedir pel pas subterrani de l’avinguda d’en Martí Pujol.

Més enllà de la presència policial i els dispositius previstos, es demana a tota la ciutadania que durant els focs d'artifici es respectin les distàncies de seguretat i els espais delimitats per al públic i que es segueixin les indicacions de Protecció Civil i el personal de seguretat. Les persones que assisteixin a l’acte han d’evitar també disparar petards en la zona i realitzar qualsevol acció que pugui provocar una allau de públic de conseqüències greus. En aquest sentit, en cas d’accident, cal facilitar l’accés a les assistències sanitàries i seguir les seves indicacions.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha volgut destacar “la importància d’aquest dispositiu de seguretat establert ja que es preveu que assisteixin en els actes de la Nit de Sant Anastasi prop de 80.000 persones”. Segons Guijarro “amb aquestes mesures establertes per la Cremada, el Ball del Micaco i pels concerts Badalona podrà gaudir d’una nit segura i viure amb plenitud aquesta Nit de Sant Anastasi”.

Badalona, 9 de maig de 2022