Twitter Facebook Instagram Youtube

Aquest diumenge les Jugatecambientals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona celebren el Dia de les Papallones

Aquest diumenge les Jugatecambientals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona celebren el Dia de les Papallones.

Durant el matí s’han programat diverses activitats per conèixer la biologia i les espècies que viuen al nostre entorn

Aquest diumenge 8 de maig les Jugatecambientals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona celebren el Dia de les Papallones amb activitats dirigides al públic familiar relacionades amb aquests insectes. Es tracta d’una jornada participativa de ciència ciutadana que té per objectiu donar a conèixer la biologia de les papallones i descobrir quines espècies podem trobar als parcs de les ciutats. Les activitats tindran lloc de manera simultània a les quaranta-dues Jugatecambientals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. A Badalona les activitats es faran al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús i al parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric.

Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús

De 12 a 14 hores es farà una observació guiada al jardí de les papallones on els participants aprendran a identificar les diverses espècies. També es farà un cens de les espècies observades.

Parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric

A la mateixa hora l’activitat es centrarà a l’entorn del Turó de l’Enric i els participants podran observar les espècies que hi viuen i com estudiar-les.

Les papallones com a indicadores de la salut ambiental de la ciutat i del planeta

Les poblacions de papallones i, en general la resta d’insectes, estan patint en els darrers anys una davallada dramàtica i s’han reduït de forma preocupant, sobretot en els entorns urbans. Les papallones i insectes són imprescindibles per a la supervivència humana. Si no hi ha insectes els conreus no prosperaran, cada any aniran a pitjor i cada cop hi haurà a menys collita. Per tant, és important prendre consciència i actuar a tots els nivells per frenar i fomentar la presència de papallones i insectes.

La presència de papallones és un indicador de bona salut ambiental del nostre entorn i medi ambient. La seva absència o davallada és un indicador de que alguna cosa fem malament.

Badalona, 4 de maig de 2022