Twitter Facebook Instagram Youtube

Comença la 7a Mostra de teatre d’educació secundària de Badalona

Comença la 7a Mostra de teatre d’educació secundària de Badalona.

330 alumnes de 14 centres de Badalona participen en la 7a Mostra de teatre d’educació secundària 2022 - Memorial Maria Antònia Carbó Ruiz

Des d’avui dimarts 26 d’abril i fins al pròxim dilluns 2 de maig, el Teatre Zorrilla acull la 7a Mostra de teatre d’educació secundària de Badalona 2022 - Memorial Maria Antònia Carbó Ruiz, amb la representació de diferents fragments i obres interpretades per 330 nois i noies de 14 centres de secundària de la ciutat.

A partir d’una proposta sorgida l’any 2014 en un dels col·loquis organitzats per l’Associació d’Amics del Teatre Zorrilla, diversos centres educatius de Badalona van presentar una proposta a l’Ajuntament per a l’organització i recuperació d’una mostra de teatre fet per l’alumnat de secundària de la ciutat, tal com s’havia fet feia molts anys, plenament justificada per l’important història i present del teatre a Badalona. A partir d’aquí es va constituir una comissió organitzadora que s’ha encarregat d’organitzar les Mostres dels anys 2015 fins ara.

La Mostra de teatre d’aquest any vol retre homenatge a l’actriu badalonina Maria Antònia Carbó Ruiz per la seva contribució al teatre i a la cultura al llarg de tota la seva vida.

Enguany hi participen 14 centres i es presenten 15 obres. La comissió organitzadora està formada aquest any per representants dels instituts i centres de secundària Badalona 7, Badalonès, Baldomer Solà, Barres i Ones, Betúlia, Casal dels Infants, Eugeni d’Ors, Isaac Albéniz, La Riera, Mare de Déu de l’Assumpció, Maregassa, Maristes Champagnat, Minguella i Ventura Gassol; per l’Associació Amics del Teatre Zorrilla; per Badalona Cultura i pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. Aquest any la Mostra tornarà a tenir públic i comptarà també amb l’edició d’un vídeo que inclourà el conjunt d’obres presentades.

La 7a Mostra s’ha organitzat fruit de l’estima al teatre com a vehicle d’aprenentatge i d’expressió artística, del treball intens per part de l’alumnat i professorat de cada un d’aquests centres, i de l’èxit de les Mostres anteriors amb l’objectiu d’afavorir el creixement, a Badalona, de la passió pel teatre com a manifestació educativa i cultural, de primer nivell.

Aquest és el calendari previst de les obres, o fragments, que es representaran i que estan dirigides pels seus mestres:

Dimarts 26 d’abril, 10 hores

Grease - Institut Eugeni d'Ors (2n de Batxillerat Escènic)

Estiu d'una nit de somni - Institut Eugeni d'Ors (Cicle de Grau Superior en Tècniques d'actuació teatral)

Estima com vulguis - Centre Maregassa

El xip experimental - Institut Barres i Ones (4t d'ESO)

Dimecres 27 d’abril, 15 hores

Conflictes oblidats - Escola Mare de Déu de l’Assumpció. Jesuitines Badalona

La Rambla de les Floristes - Institut Isaac Albéniz

Contrarellotge - Institut Escola Baldomer Solà

Crits - Institut Ventura Gassol

Yo no soy racista, pero... -Casal Jove Betsaida del Casal dels Infants

Dijous 28 d’abril, 15 hores

El metge a garrotades - Escola Betúlia

Hoy no me puedo levantar -Maristes Champagnat

El mercader de Venècia - Institut La Riera

Dilluns 2 de maig, 12 hores

El retaule del flautista - Institut Badalona VII

La nit de Sant Joan - Col·legi Badalonès

No, és no! - Escoles Minguella

Badalona, 26 d’abril de 2022