Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona engega una campanya per fomentar la naturalització d’espais públics no enjardinats i la plantació als escocells dels arbres

L’Ajuntament de Badalona engega una campanya per fomentar la naturalització d’espais públics no enjardinats i la plantació als escocells dels arbres.

La iniciativa “Enjardinem Badalona: crea i cuida un jardí al costat de casa teva!” busca la col·laboració de la ciutadania per promoure la millora de l’entorn i fomentar la biodiversitat de l’espai urbà

La campanya es posa en marxa aquest divendres 22 d’abril, coincidint amb el Dia Internacional de la Terra

L’Ajuntament de Badalona, a través de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat impulsa la campanya “Enjardinem Badalona: crea i cuida un jardí al costat de casa teva!”, una iniciativa que busca fomentar la naturalització d’espais públics no enjardinats i la plantació als escocells dels arbres mitjançant la participació ciutadana i la implicació de les diferents associacions de la ciutat.

Els objectius de la campanya són:

    - Promoure la natura i la biodiversitat de la ciutat amb tots els beneficis que això comporta per a la salut

    - Fomentar la participació ciutadana en l'embelliment, la millora i la naturalització del nostre entorn proper

    - Crear vincles socials i promoure intercanvis entre el veïnatge

    - Reforçar, entre la ciutadania, el sentiment de pertinença i manteniment de l'espai públic com a bé i patrimoni de tothom que viu a Badalona

Per garantir el bon funcionament, l’Ajuntament de Badalona atorgarà una autorització per a l’ocupació temporal de l’espai públic a les persones o entitats que es comprometin a vetllar per la construcció i manteniment d’un element de naturalització de l’espai públic com, per exemple, escocells d’arbres, murs verds, jardineres, solars, restes d’urbanitzacions no enjardinades o qualsevol altra forma d’espai públic en el qual es faci una proposta de manteniment responsable i adequada.

El permís de naturalització, tota la informació necessària i la normativa de funcionament, es podrà demanar a títol personal o en representació d’una entitat al Departament de Gestió del verd Urbà de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat mitjançant el correu electrònic verd_urba@badalona.cat. També es podran consultar tots els requeriments i informació necessària al web municipal.

Finalment, l’autorització de naturalització s’atorgarà després d’estudiar la viabilitat tècnica de la petició i comprovar que es compleixen tots els requeriments. A banda d’aquests permisos, l’Ajuntament també dona a la ciutadania la possibilitat d’apadrinar un arbre de la ciutat, que inclou una autorització per cuidar-lo.

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal, Rosa Trenado, ha explicat que “aquesta campanya dona resposta a la demanda de la ciutadania de ser partícip de la cura dels nostres espais públics i, molt especialment, de tot allò que té a veure amb el medi ambient i la natura”. Trenado ha remarcat la importància de què “la majoria de les activitats que impliquen a la ciutadania de manera proactiva es canalitzin a través de l’Ajuntament per tal de poder fer un seguiment de la seva acollida, del progrés de l’activitat i del bon ús dels espais on es porta a terme”.

Dia de la Terra

La iniciativa “Enjardinem Badalona: crea i cuida un jardí al costat de casa teva!” es posarà en marxa aquest divendres 22 d’abril, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, oficialment denominat per l'Organització de les Nacions Unides com a Dia Internacional de la Mare Terra. Aquesta celebració té per objectiu prendre consciència de les problemàtiques ambientals, com ara la contaminació de l'aire, l'aigua i el sòl, la destrucció dels ecosistemes, la pèrdua de biodiversitat i l'esgotament dels recursos no renovables. També pretén crear una mentalitat global que permeti actuar activament per afrontar els problemes ecològics, ja sigui a nivell personal, col·lectiu, local o regional partint de la base que tothom hi té quelcom a aportar.

Badalona, 21 d’abril de 2022