Twitter Facebook Instagram Youtube

Avui es lliuren els premis "Badalona per la igualtat" del certamen de TikTok adreçat a joves d'entre 13 i 18 anys

Avui es lliuren els premis "Badalona per la igualtat" del certamen de TikTok adreçat a joves d'entre 13 i 18 anys.

Al concurs es presenten 17 vídeos amb temàtiques feministes molt diverses i reivindicatives

Avui dimecres, 30 de març, a les 18 hores, a la sala de premsa de l’edifici municipal El Viver, es farà l'entrega dels premis del Concurs “Badalona per la Igualtat” que forma part del certamen "Rodando por la Igualdad". Es tracta d’un concurs, emmarcat dins la programació dels actes del Dia Internacional de les Dones del 8 de març, on els i les joves poden dir la seva en matèria d'igualtat i feminista, mitjançant un vídeo d’un minut a la xarxa de TikTok.

Al concurs s'han presentat 17 peces de temàtiques diverses amb l’etiqueta #bdnxlaigualtat i #rodandoporlaigualdad pel que fa a l’àmbit espanyol. Els i les joves han reivindicat el missatge feminista tot expressant el seu ferm rebuig al masclisme i al sexisme expressant el seu no a les situacions de control, assetjament i violència masclista, alhora que han posat sobre la taula tabús en relació amb la menstruació per tal de naturalitzar-la, han homenatjat dones il·lustres i han posat de manifest la discriminació al món de l'esport.

El primer i el segon premi estan dotats econòmicament amb 200 i 100 euros respectivament. A més, el primer premi optarà a la competició a l’àmbit estatal amb premis de 1.000, 500, 400, 300 i 200 euros.

L'objectiu de la convocatòria ha estat l’estímul de la capacitat creativa de la ciutadania, alhora que potenciar la consciència i la reflexió feminista. S'ha escollit la plataforma TikTok com una de les preferides per la joventut.

"Rodando per la igualtat" va estar format l'any 2021 per la suma de 60 certàmens locals, en què van participar més de 700 obres que van generar més de 5 milions de visualitzacions a TikTok al voltant de l’etiqueta #rodandoporlaigualdad.

La segona tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Aïda Llauradó, ha destacat que "els i les joves que han participat tenen una alta capacitat per explicar i detectar el masclisme i que, per tant, tenen una capacitat transformadora molt esperançadora per als temps que corren". Llauradó afirma que "cal que les noves generacions aportin el canvi generacional que la nostra societat necessita per arribar a ser més justa, lliure de masclismes i en general més equitativa". Llauradó també ha dit que "els i les joves que han participat del concurs estan altament compromeses amb els valors feministes i cal que se continuïn fent iniciatives d'aquest tipus."

Badalona, 30 de març de 2022