Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona organitza dues visites guiades al dipòsit d’aigües pluvials l’Estrella per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua que se celebra el 22 de març

L’Ajuntament de Badalona organitza dues visites guiades al dipòsit d’aigües pluvials l’Estrella per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua que se celebra el 22 de març.

Sota el lema “Com fer visible quelcom invisible” la jornada d’enguany està dedicada a les aigües subterrànies

L’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona organitza aquest proper dimarts 22 de març, per celebrar el Dia Mundial de l'Aigua, dues visites guiades al dipòsit d’aigües pluvials de l’Estrella.

El Dia Mundial de l’Aigua, que aquest anys té com a lema “Com fer visible quelcom invisible”, vol destacar la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels seus recursos.

Les aigües subterrànies que corren per sota terra són un tresor amagat que enriqueix la vida. Gairebé tota l'aigua dolça líquida del món és aigua subterrània invisible als ulls. A mesura que el canvi climàtic empitjora, les aigües subterrànies seran cada cop més crítiques. En el context actual de sequeres i emergència climàtica l'ús eficient de l'aigua i l'ús de recursos alternatius son accions claus que s’han d’impulsar.

Des de fa anys l’Ajuntament de Badalona aposta per una gestió integrada dels recursos hídrics del municipi amb l’aprofitament de les aigües freàtiques del subsòl per al reg i la neteja viària. Badalona disposa d’un Pla director d’aprofitament d’aigües freàtiques amb la voluntat de millorar la gestió dels recursos hídrics mitjançant la substitució de les aigües potables per aigües subterrànies en els casos que la qualitat requerida de l’aigua no sigui tan elevada, sempre que sigui viable tècnicament i econòmicament.

Visita guiada al dipòsit d’aigües pluvials de l’Estrella

El dipòsit d’aigües pluvials de l’Estrella, ubicat a prop de la plaça de l’Alcalde Xifré, va ser construït l’any 2013 amb l’objectiu de retenir les aigües residuals i pluvials en episodis forts de pluja. Es tracta d’un dipòsit subterrani amb una capacitat d’emmagatzematge de 30.000 m3 d’aigua. El dia 22 de març, en motiu del Dia Mundial de l’Aigua, s’oferirà als ciutadans l’oportunitat de realitzar una visita guiada de la mà d’un expert d’AGBAR per conèixer aquesta infraestructura i el seu paper clau a l’hora de disminuir i/o evitar les conseqüències dels aiguats a la ciutat.

S’oferiran dues visites: una a les 12 hores i una segona a les 17 hores. Ambdues estan adreçades al públic general (infants a partir de 10 anys acompanyats). La durada serà d’una hora aproximadament. Les persones interessades en fer la visita han de trucar prèviament al 93 483 29 89 o enviar correu electrònic a mediambient@badalona.cat

Campanya “D’oli a la pica, ni mica!”

També, emmarcat dins del Dia Mundial de l’Aigua, des de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, la campanya “D’oli a la pica, ni mica!”, posada en marxa l’any passat, ha ampliat el nombre de restaurants col·laboradors per donar una millor cobertura a alguns dels barris que estaven poc representats en la primera fase. En concret, s’hi afegeixen 8 establiments situats als barris de Lloreda, La Salut, Llefià, La Morera, Les Guixeres, El Progrés i Can Claris.

La campanya “D’oli a la pica, ni mica!” té l’objectiu de facilitar a la ciutadania la recollida selectiva de l’oli de cuina usat amb la col·laboració dels restaurants com a punts de recollida de proximitat i així evitar la contaminació de l’aigua. Trobareu més informació de la campanya a:

http://badalona.cat/portalWeb/badalona.portal?_nfpb=true&_pageLabel=contingut_estatic&dDocName=AJB099372#wlp_contingut_estatic

Per la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rosa Trenado, “l’objectiu de la campanya “D’oli a la pica, ni mica!” és facilitar al màxim la recollida d’oli domèstic usat a la població i és per això que cal ampliar el nombre de restaurants col·laboradors que fan de punts de recollida per tal de tenir cobertura a tota la ciutat. El fet que aquesta campanya hagi estat escollida per representar a Catalunya a la XIII edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus ens indica que anem pel bon camí”. Segons la regidora “aquest Govern municipal és un govern compromès en la lluita contra el canvi climàtic i en la gestió de recursos naturals com l’aigua, un recurs vital i cada cop més escàs que hem d’assegurar per a les generacions futures”.

Badalona, 15 de març de 2022