Twitter Facebook Instagram Youtube

El programa “Badalona a escena” porta al Teatre Margarida Xirgu la companyia badalonina Món animal amb motiu dels seus 10 (+1) anys de trajectòria

El programa “Badalona a escena” porta al Teatre Margarida Xirgu la companyia badalonina Món animal amb motiu dels seus 10 (+1) anys de trajectòria.

La companyia representarà l’obra Món animal, amb la que va néixer, en dues representacions que tindran lloc el dissabte 19 i el diumenge 20 de març

El programa “Badalona a escena” de Badalona Cultura, que ofereix a les entitats de les arts escèniques de la ciutat un espai per a l’exhibició dels seus projectes, porta al teatre Margarida Xirgu la companyia Món animal. Una funció el dissabte 19 i una altra el diumenge 20 de març serviran per celebrar que aquesta companyia fa els seus 10 anys (+1) de trajectòria i ho faran amb el muntatge de Món animal, la primera obra amb què va néixer i dona nom a aquesta companyia.

L'espectacle, dirigit per Míriam Puntí, és un text d’Ivan Vallejo guardonat al IV concurs literari de Teatre Breu INICIA’T de Badalona. La versió original fou premiada amb una Guineueta i distingida com a millor Producció de Badalona a Escena 2011. Per aquest nou muntatge, l’autor ha reescrit part del text i ha afegit un nou personatge, a petició de la companyia, que no apareixia a la producció original.

La companyia badalonina es va formar precisament davant la necessitat de crear un grup de teatre per representar aquesta obra, Món animal, després de guanyar el IV concurs literari de Teatre Breu INICIA’T l’any 2010. L’obra es va estrenar llavors al Teatre Zorrilla obtenint un gran èxit de públic i, deu anys (+1) després, ho farà al Teatre Margarida Xirgu.

Tal com afirmen des de la companyia, “deu anys després, ningú pot negar que el món és més animal que mai i ho podrem comprovar amb l’actual muntatge, que té poc a veure amb l’original”. Amb una interpretació i una posada en escena poc habitual, segell de la companyia, l’obra és una paròdia on persones treballadores esbojarrades, sota un ambient competitiu i estressant, es troben davant d’un cap d’empresa amb idees animals.

Des de llavors, la companyia ha posat en escena sis espectacles més, tots ells estrenats a Badalona, consolidant el seu estil particular marcat per l’humor absurd i el to de comèdia.

Les entrades es poden adquirir al web

https://teatrezorrilla.cat/espectacle/mon-animal/

o a taquilla el mateix dia de la funció amb un preu de 10 €.

Badalona, 14 de març de 2022