Twitter Facebook Instagram Youtube

Entren en funcionament les noves escales mecàniques del carrer de Solsona que milloren la mobilitat al barri de la Pau

Entren en funcionament les noves escales mecàniques del carrer de Solsona que milloren la mobilitat al barri de la Pau.

Les escales superen un desnivell de prop de 10 metres i han suposat una inversió de prop d’1 milió d’euros

L’actuació ha estat liderada per la Direcció de Serveis de l’Espai Públic de l’AMB

Aquest dijous a la tarda han començat a funcionar les noves escales mecàniques del carrer de Solsona, que uneixen els carrers de Sevilla i de Ruperto Chapí, al barri de La Pau. Aquestes escales superen un desnivell de 9,90 metres i les obres han suposat una actuació amb una superfície de 323 m2 amb una inversió de 900.397 euros. L’actuació forma part d’un projecte gestionat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Conjuntament amb les escales s’ha urbanitzat l’àmbit amb la plantació de jardineres, pavimentació d’espais d’estada, renovació de les infraestructures existents, de la xarxa de clavegueram i de l’enllumenat. L’actuació s’ha adaptat a les rasants existents per tal de respectar totes les entrades als habitatges.

Aquesta millora de la mobilitat per als vianants al barri de la Pau forma part de les diverses actuacions que, amb la construcció de dos nous ascensors i dues noves escales mecàniques, s’han portat a terme als barris de la Salut, Sant Joan de Llefià, la Pau i Sant Crist amb un pressupost global de prop de 2,3 milions d’euros.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha destacat que “amb l’entrada en funcionament d’aquestes escales es dona resposta a les necessitats de molts veïns del barri a la vegada que s’afavoreix la connexió de carrers en una zona de la ciutat que té un pronunciat desnivell”. “La millora de la mobilitat dels vianants i de l’accessibilitat en els espais públics és imprescindible per aconseguir una ciutat més cohesionada i igualitària, per això des del Govern municipal continuarem promovent actuacions que dignifiquin els carrers de tots els barris de Badalona”, ha assegurat Guijarro.

Badalona, 10 de març de 2022