Twitter Facebook Instagram Youtube

Prop 8.300 alumnes de primària de 40 escoles de Badalona participaran aquest curs en la XXII edició del Badasport

Prop 8.300 alumnes de primària de 40 escoles de Badalona participaran aquest curs en la XXII edició del Badasport.

El Badasport torna a celebrar-se aquest any després de no poder-se celebrar l’any passat a causa de la pandèmia

Després de no poder-se celebrar durant el curs 2020-21 a causa de la pandèmia aquest mes de febrer s’inicia una nova edició del Badasport, la XXII, que es desenvoluparà fins al mes de juny. El Badasport és una iniciativa del Grup de Mestres d’Educació Física de Badalona que promou la pràctica esportiva a quaranta escoles a través de sis modalitats mitjançant jocs preesportius, cooperatius i tradicionals, d’esports com el corfbol i l’atletisme, així com de proves d’orientació en un parc de la ciutat, i de diverses activitats lúdiques a un poliesportiu i a la platja.

Badaorientació

Aquesta és la primera activitat del Badasport 2022 i es farà el divendres 18 de febrer al turó d’en Caritg. Consisteix en diferents proves d’orientació en les que hi participen 1.400 alumnes de quartt de primària.

Badamotri

Aquest activitat es fa del 7 a l'11 de març al Poliesportiu de Montigalà, i consisteix en diferents activitats i jocs motrius en les que hi participen 1.200 alumnes de primer de primària, amb el suport, entre altres, del Club Hoquei Sant Josep.

Badacorfbol

Els partits de corfbol es fan del 21 al 25 de març a la Zona Esportiva Municipal Can Cabanyes. En aquesta activitat hi participen 1.500 nois i noies de sisè de primària que compten, com l’any passat, amb el suport d’alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Barres i Ones, del Club Korfbal Badalona - La Rotllana i de la Federació Catalana de Korfbal.

El corfbol és un esport que manté certes similituds amb el bàsquet. Es juga entre dos equips que tenen l’objectiu d’introduir una pilota dins d’una cistella. Els equips són mixts, formats per quatre nois i quatre noies, i es basa en els principis de la cooperació, la no violència, la no especialització, l’habilitat i la coeducació. Aquests valors el fan especialment educatiu i apte per a l'entorn escolar, sent encara l'únic esport d'equip mixt que es practica a tot el món. Les seves normes estan pensades per a l'educació de l'individu en un ambient d'igualtat i de respecte.

Badajoc

Aquest curs es fa del 25 al 29 d'abril al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús i es basa en la realització de diferents jocs i activitats preesportives, de caire cooperatiu, i tradicionals, com per exemple les bitlles catalanes. En aquesta activitat hi participen 1.350 nens i nenes de terr de primària, amb el suport d’alumnes d’ESO de l’Institut La Pineda, del Club de Bitlles Catalanes Termites Llefià i de la Federació Catalana de Bitlles Catalanes.

Badatletisme

Aquesta activitat es fa del 16 al 20 de maig a les pistes municipals d’atletisme Paco Águila, amb diverses proves atlètiques en les que hi participen 1.450 nois i noies de cinquè de primària, amb el suport de la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona.

Badaplatja

Finalment, del 13 al 17 de juny, a la platja dels Pescadors, es fa el Badaplatja amb la participació de 1.400 escolars de segon de primària, amb el suport d’alumnes d’ESO de l’Institut La Riera.

Objectius del Badasport 2021-22

Els objectius del Badasport són:

- Afavorir la relació dels nens i nenes a través de la participació conjunta en activitats físiques realitzades en un medi diferent de l'habitual.

- Gaudir de l'activitat física.

- Apropar els nens al món d’un esport mixt.

- Cooperar amb els companys del grup respectant la diversitat.

- Conèixer els recursos esportius disponibles a la ciutat de Badalona.

- Gaudir del joc cooperatiu i tradicional com una eina per tal de posar en pràctica valors de tipus solidari, d'ajuda al company, de formar part d'un equip per tal de realitzar un objectiu comú, etc.

- Facilitar la relació del nens/es de diferents escoles mitjançant l’esport.

- Promoció de l’ús adequat de les estratègies bàsiques del joc relacionades amb la cooperació, l’oposició i la cooperació/oposició.

- Acceptació i respecte vers les normes i persones que participen en el joc.

- Elaboració i compliment d’un codi de joc net.

- Estimació de l’esforç personal i col·lectiu en els diferents tipus de joc al marge de les preferències i prejudicis.

-Valoració del joc com a mitjà de relació, de divertiment i d’utilització satisfactori del temps de lleure.

En aquesta XXII edició del Badasport hi participen aquestes 40 escoles:

Antoni Botey, Artur Martorell, Baldiri Reixac, Baldomer Solà, Bufalà, Cascavell (SAB), Feliu i Vegués, Folch i Torres, Ítaca, Joan Coret, Joan Llongueras, Joan Miró, Josep Boada, Josep Carner, Jungfrau, Les Ciències, López Torrejón, Llibertat, Llorens Artigas, Margarida Xirgu, Mercè Rodoreda, Miguel Hernández, Montigalà, Pau Picasso, Pere de Tera, Planas i Casals, Pompeu Fabra (SAB), Rafael Alberti, Rafael Casanova, Salesians, Salvador Espriu, Sant Jordi, Ventós Mir, Progrés, Rafael Alberti, Rafael Casanova, Salesians, Salvador Espriu, Sant Jordi i Ventós Mir

El Badasport 2021-22 està organitzat pel Grup de Treball de Mestres d’Educació Física de Badalona, el Centre de Recursos Pedagògics i els Serveis d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona, el Club de Bitlles Catalanes Termites Llefià, el Club de Hoquei Sant Josep, els Instituts Barres i Ones, La Pineda i La Riera, el Club Korfbal Badalona - La Rotllana, la Federació Catalana de Korfbal, la Federació Catalana de Bitlles Catalanes i TUSGSAL, entre altres.

Aquest curs, cal destacar que, a partir de la iniciativa del Grup de Mestres d'Educació Física dels instituts de secundària, es farà la primera edició del Badasport a l'ESO, els dies 28 i 29 d'abril, a les pistes municipals d'atletisme Paco Águila.

Badalona, 4 de febrer de 2022