Twitter Facebook Instagram Youtube

Les màquines comencen a treure de la sorra les runes d'antigues instal·lacions de banys de la platja de la Barca Maria de Badalona

Les màquines comencen a treure de la sorra les runes d'antigues instal·lacions de banys de la platja de la Barca Maria de Badalona.

Els treballs, a càrrec de la Demarcació de Costes, tenen una durada prevista de tres setmanes i deixaran la platja neta d’elements perillosos i aliens al medi natural

Les primeres màquines ja han començat avui els treballs per retirar les restes d'antigues instal·lacions de banys a la platja de la Barca Maria. Està previst que els treballs finalitzin en tres setmanes. Amb una cost d’uns 35.000 euros, els porta a terme la Demarcació de Costes a Catalunya del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del Govern espanyol, responent a la petició efectuada el passat mes de novembre per l’Ajuntament de Badalona.

Aquestes restes de materials, que s’han fet visibles tant a la sorra com a l’aigua pels efectes dels darrers temporals, s’han de treure perquè són elements aliens al medi natural, poden representar un risc per als banyistes i les persones usuàries de la platja i, a més, també alteren el transport natural de la sorra.

Durant l’actuació, que implica les feines de maquinària pesant i la circulació de camions, es poden produir talls parcials en el passeig Marítim.

La regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Rosa Trenado, ha assenyalat que “amb aquests treballs podem garantir que aquest tram de platja de la Barca Maria estarà a punt, net i en condicions de seguretat per al seu ús per part de la ciutadania”. La regidora ha afegit que “des de l’Ajuntament estem atents davant la possibilitat que, amb la pèrdua de sorra del litoral, puguin aparèixer noves restes, és prioritat garantir la seguretat dels nostres veïns i veïnes”.

Badalona, 27 de gener de 2022