Twitter Facebook Instagram Youtube

La Cavalcada de Reis torna a Badalona amb mesures sanitàries per garantir la seguretat de la ciutadania

La Cavalcada de Reis torna a Badalona amb mesures sanitàries per garantir la seguretat de la ciutadania.

Enguany durant la Cavalcada no es llençaran caramels des de les carrosses dolces, però les llaminadures es podran recollir en diferents punts de la ciutat durant avui i demà

Hi haurà un espai reservat per als infants amb diversitat funcional a la plaça de Josep Cortines des d’on podran gaudir de tota la cavalcada

La Cavalcada de Reis de Badalona es tornarà a celebrar aquest dimecres 5 de gener amb diverses mesures sanitàries per tal de garantir la seguretat de tota la ciutadania. Seguint els protocols establerts, tots els participants i assistents a la celebració que tinguin més de sis anys hauran de portar posada en tot moment la mascareta. També es demana que sempre que sigui possible les bombolles de convivència es mantinguin juntes deixant la distància de seguretat amb les altres persones. Els membres de la comitiva reial, inclosos els tres Reis d’Orient, portaran també la mascareta.

A més, un dispositiu de 30 agents de Guàrdia Urbana s’encarregarà de la seguretat de l’esdeveniment i treballarà perquè aquestes mesures es compleixen. Els efectius policials comptaran amb la col·laboració d’una desena de voluntaris de Protecció Civil i dels tècnics municipals que participen en l’acte. Per fer més fàcil el compliment de les mesures sanitàries, en part del recorregut es retiraran contenidors per fer els carrers més amples.

Amb l’objectiu d’evitar les grans aglomeracions i afavorir que la gent porti en tot moment la mascareta, enguany les carrosses dolces no llençaran caramels. No obstant això, per garantir que tots els infants de la ciutat tenen llaminadures, s’han habilitat diversos punts de la ciutat on es podran recollir els caramels durant aquest dimarts i demà dimecres. Concretament, els punts de recollida són els següents:

Dimarts 4 de gener:

    - CC Màgic, d’11 a 13 hores i de 17 a 19 hores

    - Passeig de la Salut, de 17 a 20 hores

    - Campament Reial, de 17 a 21 hores

    - AV de Pomar, aquesta tarda després de la passejada dels Reis pel barri

Dimarts 4 i dimecres 5 de gener:

    - Mercats municipals Maignon, La Salut, Llefià, Torner i Sant Roc, durant tot el matí

Per a la Cavalcada d’aquest any, l’Ajuntament de Badalona ha reservat un espai per als infants amb diversitat funcional a la plaça de Josep Cortines des d’on podran gaudir de tota la cavalcada. Per afavorir l’organització d’aquest espai es demana que els acompanyants dels infants que estiguin interessats a ocupar aquesta zona s’apuntin trucant al telèfon 681 341 646 entre les 9 i les 14 hores i les 16 i les 18 hores. També hi haurà dues persones que interpretaran en llenguatge de signes, tant en castellà com en català, els missatges que es vagin difonent des de les carrosses. Els intèrprets, que estaran situats darrere de la comitiva del rei Baltasar, formen part de la Llar de Sords de Badalona.

Aquestes mesures han estat detallades per l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i la regidora de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, durant la visita que han fet aquest matí a l’espai on s’estan preparant les carrosses que demà recorreran els carrers de la ciutat. L’alcalde ha explicat que “des del Govern municipal hem treballat perquè demà els badalonins i badalonines gaudeixin d’una cavalcada màgica i segura”. En aquest sentit, Guijarro ha destacat que “enguany els infants podran veure un espectacle ple d’alegria, emoció i novetats, com per exemple les noves carrosses, que posen la Cavalcada de Badalona a l’altura que es mereix una ciutat com la nostra”.

Per la seva banda, Anna Maria Lara ha destacat que “enguany introduïm una novetat molt important reservant un espai per als infants amb diversitat funcional, ja que per primera vegada podran gaudir des d’una àrea delimitada de l’acte més màgic de la ciutat”. La regidora de Cultura i Mobilitat ha explicat que “des del Govern municipal tenim el ferm compromís d’incorporar espais i elements que facilitin la presència i participació de tothom en els actes de ciutat”.

Una Cavalcada sota les estrelles

La Cavalcada de Reis de Badalona d’aquest any serà una cavalcada sota les estrelles, marcada pels tres grans astres que envolten les nostres vides: el Sol, la Lluna i la Terra, que amb la seva màgia acompanyaran als tres Reis Orient. Serà una Cavalcada on la llum i la música seran protagonistes, amb unes carrosses il·luminades pels astres i per les estrelles i capitanejades per ballarines i ballarins amb els seus estàndards. La comitiva serà una barreja entre el que és tradició (carters, comparsa dels xumets, la carbonera, etc.) i la innovació, per donar-li un nou aire i reorganitzant així les carrosses dels Reis i les ballarines i patges que els acompanyen.

La Cavalcada d’enguany començarà a les 18 hores del dimecres a l’avinguda de Pius XII, a la cantonada del carrer de Ramiro de Maetzu. Continuarà per l’avinguda del Marquès de Sant Mori fins a arribar al carrer on girarà per baixar pel carrer de Juan Valera. A les 18.45 hores, la comitiva arribarà al Gorg i recorrerà el carrer d’Alfons XII, posteriorment el carrer de Francesc Macià, el carrer de la Creu i el carrer de Francesc Layret, fins a arribar a la plaça de la Vila a les 19.45 hores. La Cavalcada continuarà fins al carrer d’en Prim, on es posarà punt final a la celebració al voltant de les 20.15 hores.

La Cavalcada de Reis és un espai d’unió de la ciutat i compta amb la participació i el treball de bona part del teixit social i cultural de Badalona format per les diverses entitats teatrals, de dansa, esportives i de caràcter social.

Badalona, 4 de gener de 2022