Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona presenta la campanya de sensibilització “Les mascotes NO són joguines”

L’Ajuntament de Badalona presenta la campanya de sensibilització “Les mascotes NO són joguines”.

La iniciativa vol promoure l’adopció i la tinença responsable dels animals de companyia per evitar els abandonaments

L’alcalde Rubén Guijarro i la regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de Badalona, Rosa Trenado, han presentat la campanya de sensibilització “Les mascotes NO són joguines”. Amb aquesta iniciativa, donada a conèixer en el Centre Comarcal d’Atenció d’Animals de Companyia del Barcelonès que està situat al camí dels Xiprers, es vol promoure l’adopció responsable de mascotes, especialment en aquestes dates de Nadal.

Des de l’Àrea de Benestar Animal, es recorda que tradicionalment durant aquests dies es regalen animals de companyia sense, a vegades, haver valorat la responsabilitat que suposa la tinença d’aquests animals. La regidora Rosa Trenado alerta que segons dades facilitades pel Govern espanyol mitjançant la Direcció General de Drets dels Animals “prop de 300.000 animals són abandonats cada any, i molts ho són després de les festes de Nadal”. “Els animals són éssers vius, que senten i pateixen, als quals cal cuidar i alimentar, així com garantir-los un estat de benestar, i la decisió d’incorporar-los a casa ha d’estar molt raonada”, ha destacat la regidora.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha subratllat “la necessitat que en el cas de prendre la decisió d'incorporar un nou membre a la nostra família, ho fem sempre de manera responsable” i ha afegit que des de l’Ajuntament “volem promoure l’adopció d’aquests animals”.

En aquest sentit la campanya de sensibilització “Les mascotes NO són joguines. No compris! ADOPTA amb responsabilitat” es farà visible als establiments veterinaris i botigues especialitzades, als centres cívics... i allà on puguin incidir en les famílies que estiguin pensant adoptar un nou membre. La campanya remarca que “la teva mascota depèn de tu, i de tu també depèn fer-ne una tinença responsable”.

L’Àrea de Benestar Animal, de nova creació a l’Ajuntament de Badalona, també ha posat el correu electrònic: Benestar_Animal@badalona.cat i el telèfon 93 483 27 77 a disposició de la ciutadania.

Badalona, 23 de desembre de 2021