Twitter Facebook Instagram Youtube

Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra reforcen la presència policial fins al 9 de gener per les zones comercials de la ciutat en el marc de la campanya Nadal segur a Badalona

Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra reforcen la presència policial fins al 9 de gener per les zones comercials de la ciutat en el marc de la campanya Nadal segur a Badalona.

L’objectiu del dispositiu Grèvol és prevenir possibles delictes i garantir un bon servei de seguretat a la ciutadania

La campanya Nadal segur a Badalona segueix avançant aquesta setmana. La Guàrdia Urbana de Badalona i Mossos d’Esquadra han activat avui dimecres, 22 de desembre, i fins diumenge 9 de gener de 2022 el Programa Operatiu Estacional Grèvol que consisteix en l’increment de la presència policial a les zones comercials de la ciutat durant la campanya de Nadal per prevenir els fets delictius i augmentar la seguretat de comerciants i usuaris.

Les patrulles d’agents intensifiquen la seva presència als principals eixos comercials de la ciutat tenint en compte l’augment de públic en aquests espais. A diferència dels altres anys, i a causa de la pandèmia, enguany les patrulles no són mixtes (Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra), de manera que cada cos fa la vigilància amb els seus agents.

La presentació d’aquest dispositiu ha tingut lloc al passeig de La Salut i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; del tercer tinent d’alcaldia i regidor de Protecció Social a les Persones, David Torrents; del sisè tinent d’alcaldia i regidor de Govern i Seguretat Ciutadana; Christian Carneado; de la regidora del Districte 4, Araceli Cruz, i d’agents dels dos cossos policials.

L’alcalde de Badalona ha posat de relleu “la coordinació permanent existent entre el cos de la Guàrdia Urbana i el de Mossos d’Esquadra per tirar endavant un cop més l’Operatiu Grèvol per les zones comercials de la ciutat”. Rubén Guijarro també ha destacat que la campanya Nadal segur a Badalona va més enllà de la seguretat. En aquest sentit, ha avançat que per poder gaudir d’un Nadal en les millors condicions, des de l’Ajuntament també s’està treballant per reforçar el sistema de neteja i desinfecció dels entorns on hi ha afluència constant de persones per mantenir els espais de concurrència pública en les millors condicions higienicosanitàries.

El dispositiu de seguretat entre la Guàrdia Urbana, que hi destina 3 patrulles a l’operatiu, i els Mossos d’Esquadra s’acompanya d’una sèrie de recomanacions per als comerciants:

  - No acumular diners en efectiu a les caixes registradores i buidar-les sovint.

  - Evitar portar gran quantitats de diners a les entitats bancàries i fer-ho gradualment, sense esperar el tancament del comerç.

  - Comprovar sempre les mesures de seguretat dels bitllets d’euro.

  - Limitar les vies d’accés a l’establiment per facilitar el control i dificultar la fugida en cas de robatori.

  - Advertir amb rètols que es pot demanar als clients que ensenyin les bosses o les motxilles.

  - Instal·lar xips de seguretat als productes.

  - Recordar que les targetes de crèdit són personals i intransferibles, sent rigorós a l’hora de comprovar les dades del titular de la targeta.

  - Davant de qualsevol irregularitat, sospita o moviment estrany, no entrar en discussions i avisar amb discreció a la policia.

Campanya Nadal segur a Badalona

L’operació Grèvol, presentada avui, forma part de la campanya Nadal segur a Badalona que té com a objectiu garantir un bon servei d’atenció i de seguretat a les persones. En aquesta línia, recordem també que dilluns es va activar l’Operació hivern a Badalona. Es tracta d’un servei que fins al diumenge 20 de març de 2022, cobrint tot el període de l’hivern, ofereix a les persones sense llar un espai on passar les nits, accés a servei de dutxa i a la higiene personal, i un menjador social per a esmorzars, dinars i sopars. L’Operació hivern es realitza gràcies a la col·laboració entre les entitats de la Taula Sense Llar de Badalona i els Serveis Socials municipals.

Durant els mesos més freds de l’any el dispositiu ofereix 12 places més per a persones sense llar (passant de les 40 que hi ha durant la resta de l’any, a les 52). També s’incrementa el servei de menjador, ja que durant l’hivern es s’ofereix també el dinar, a més de l’esmorzar i el sopar com s’acostuma a fer la resta del mesos de l’any.

La campanya Nadal segur a Badalona també compta amb el reforç del sistema de neteja i desinfecció dels entorns on hi ha afluència constant de persones com ara els Centres d’Assistència Primària (CAP), mercats, eixos comercials i contenidors de residus.

Badalona, 22 de desembre de 2021