Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona se suma a la campanya de vacunació contra la grip estacional promoguda pel Departament de Salut

Badalona se suma a la campanya de vacunació contra la grip estacional promoguda pel Departament de Salut.

Enguany, la campanya coincidirà amb el subministrament de la tercera dosi de la covid-19 en els majors de 70 anys.

Aquest dilluns 25 d’octubre comença, com cada any, la campanya de vacunació contra la grip estacional, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip i a les persones que poden transmetre la malaltia a persones en situació d’alt risc. Per això, enguany, la campanya se centrarà a vacunar als col·lectius de:

- Persones de més de 60 anys

- Persones que pateixen alguna condició de salut prèvia considerada de risc, com ara diabetis, obesitat mòrbida, malaltia renal o hepàtica, anèmies, hemofília, immunosupressió, malaltia neuromuscular greu, càncer, celiaquia, implant coclear o en espera de l’implant, fístula de líquid cefalorraquidi, malaltia inflamatòria crònica i trastorns que comporten disfunció cognitiva.

-Persones embarassades o que fa menys de 6 mesos que han donat a llum.

- Persones que treballen en un centre sanitari o sociosanitari, proporcionen cures domiciliàries a persones amb alguna malaltia considerada de risc o treballen en oficines de farmàcia o institucions d’atenció geriàtrica.

- Persones que conviuen amb una persona amb una condició de salut considerada de risc.

- Infants entre els 6 mesos i els 2 anys que tinguin antecedents de prematuritat (menys de 32 setmanes de gestació).

També es recomanarà la vacunació a:

- Persones institucionalitzades o que treballen en centres d’internament.

- Forces i cossos de seguretat, bombers, serveis d’emergència, etc.

La vacunació coincidirà amb la dosi de reforç de la Covid-19 que s’està repartint entre els majors de 70 anys que fa més de 6 mesos que es van vacunar de la dosi anterior.

Els Centres d’Atenció Primària (CAP) citaran a les persones seguint el seu llistat de pacients de risc. També es pot demanar cita per telèfon, de manera presencial, electrònicament accedint al web https://citasalut.gencat.cat/PPM/Access/Login o en l’apartat “cita prèvia” dins de l’espai La Meva Salut.

Badalona, 25 d’octubre de 2021