Twitter Facebook Instagram Youtube

Inaugurada la nova seu del Centre Sant Jaume - Fundació Carles Blanch al barri del Gorg de Badalona

Inaugurada la nova seu del Centre Sant Jaume - Fundació Carles Blanch al barri del Gorg de Badalona.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, la consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera i el president del Patronat de la Fundació Carles Blanch, Jaume Boadas, han participat en l’acte

La Fundació és una entitat sense ànim de lucre compromesa amb els infants i joves en situació d’exclusió social

Aquest dimarts s’ha inaugurat la nova seu del Centre Sant Jaume – Fundació Carles Blanch que està ubicada al carrer de Josep Maria de Sagarra, 11-13, al barri del Gorg de Badalona. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; de la consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera i del president del Patronat de la Fundació Carles Blanch, Jaume Boadas, entre altres.

El Centre Sant Jaume desenvolupa projectes en l’àmbit de l’acompanyament a la infància i adolescència en situació de vulnerabilitat o risc social, així com a famílies. La intervenció del Centre Sant Jaume es desenvolupa a la ciutat de Badalona, posant el focus a la zona territorial sud integrada pels districtes municipals número 5 i 6 que concentren els barris del Gorg; Congrés; el Remei; La Mora; Sant Roc o Artigues, entre d’altres.

El nou edifici, amb una superfície de 741 m2, permet a la Fundació oferir un espai obert a la població de l’entorn proper, on els infants, joves i les seves famílies es puguin sentir acompanyants amb els diferents projectes de l’entitat. L’immoble, construït amb criteris de sostenibilitat energètica mediambiental, disposa de diverses sales d’intervenció i joc dividides en tres plantes, així com una cuina professional. Actualment el Centre Sant Jaume i l’empresa especialitzada en distribució i gestió de menjadors escolars F.ROCA han iniciat un programa de col·laboració per tal de prestar formació en aquest àmbit als joves que participen als diversos projectes.

La Fundació Carles Blanch és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1995 compromesa amb la formació i la promoció humana, social i cultural dels infants i joves en situació d’alta vulnerabilitat i risc d’exclusió social en l’àmbit de Badalona.

El nou Centre Sant Jaume també vol ser un a espai per a la ciutat de Badalona, tant per la realització d’actes o jornades, com per a col·laboracions amb empreses, entitats socials i col·lectius amb necessitats d’organització o d’espais.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assenyalat que: “una de les principals funcions de les administracions públiques és donar cobertura i servei a les persones més vulnerables, però no sempre es poden cobrir totes les necessitats, per això tenen tan valor iniciatives com aquesta que ajuda infants i joves i que, a més, ho fan amb el suport del voluntariat i l’ajut d’empreses i patrocinadors”.

Durant l’acte d’inauguració ha tingut lloc una visita a les instal·lacions per a les persones i les entitats convidades i s’ha descobert una placa commemorativa.

Badalona, 19 d’octubre de 2021