Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona torna a ser un any més una de les seus del festival d’arquitectura 48h OpenHouse BCN

Badalona torna a ser un any més una de les seus del festival d’arquitectura 48h OpenHouse BCN.

L’edició d’enguany es celebra el cap de setmana del 23 i 24 d’octubre i està centrada en l’evolució de l’arquitectura mediterrània

A Badalona es podran visitar de franc dotze edificis i sis itineraris arquitectònics

El cap de setmana del 23 i el 24 d’octubre Badalona acull de nou el festival d’arquitectura 48h Open House BCN, que en l’edició d’enguany proposa endinsar-se en l’arquitectura mediterrània. Concretament, el festival planteja una reivindicació del passat per assumir d’on venim i projectar com ha de ser el futur reconeixent la vàlua del que s’ha fet i alhora detectant els errors que s’han comès per tal d’avançar cap a una arquitectura, un urbanisme i un territori sostenibles.

El 48h Open House BCN és una gran oportunitat per conèixer el patrimoni arquitectònic de Badalona. Durant el cap de setmana les persones interessades podran gaudir de franc de visites guiades a dotze edificis de la i sis itineraris arquitectònics pels carrers de la ciutat, tres dels quals seran amb inscripció prèvia. L’oferta del festival inclou equipaments molt diversos que recorren les èpoques històriques que caracteritzen la idiosincràsia badalonina com, per exemple, La Casa de l’Heura i la Casa dels Dofins, el monestir de Sant Jeroni de la Murtra, la masia Can Coll o el dipòsit d’aigües pluvials de l’Estrella. Entre l’oferta d’enguany destaca l’institut La Llauna, una antiga fàbrica d’envasos metàl·lics que va ser rehabilitada per convertir-la en un institut. El projecte d’adequació de l’edifici, fet pels arquitectes Enric Miralles i Carme Pinós, va ser guardonat amb el premi FAD de rehabilitació de l’any 1986.

El llistat d’edificis que obriran les seves portes al públic és aquest:

- Ca l’Amigó i Nou Jardí. Dissabte, de 16 a 19 h, i diumenge, d’11 a 14 h.

- La Casa de l’Heura i la Casa dels Dofins. Dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenge, de 10 a 14 h.

- Museu de Badalona. Dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenge, de 10 a 14 hores.

- Casa Providència. Dissabte, de 16 a 19 hores.

- Dipòsit d’aigües pluvials l’Estrella. Dissabte, de 16 a 19 h, i diumenge, d’11 a 14 h.

- Institut La Llauna. Dissabte, d’11 a 14 h i de 16 a 19 h.

- Mas Boscà. Diumenge, a les 11 h i a les 12.30 h.

- Masia Can Coll. Dissabte, de 16 a 19 h, i diumenge, de 10 a 13 h.

- El Viver, edifici d’oficines municipal. Dissabte, de 16 a 19 h, i diumenge, d’11 a 14 h.

- Sant Jeroni de la Murtra. Diumenge, de 10 a 13 hores.

- Centre Sant Jaume – Fundació Carles Blanch. Dissabte, de 16 a 19 h, i diumenge, de 10 a 13 h.

- Parròquia de Sant Jaume. Visita lliure, es pot descarregar l’audioguia en podcasts a través del web https://www.48hopenhousebarcelona.org/.

Els itineraris que s’ofereixen són els següents:

- Les cases de cos i badius. Dissabte, a les 11 h i a les 17 h. El punt de trobada de l’itinerari serà l’encreuament del carrer Sant Josep amb l’avinguda Martí Pujol. L’itinerari comptarà amb el guiatge de Montserrat Rectoret, autora de Badius. Tot un món portes endins. Es requereix inscripció prèvia.

- De Canyadó a la Rambla. Dissabte, a les 16 h, i diumenge, a les 11 h. El punt de trobada de l’itinerari serà la cantonada del carrer Sant Bru i el la Riera de Canyadó, costat mar. L’itinerari comptarà amb el guiatge de Margarida Arbras, directora del Museu de Badalona. . Es requereix inscripció prèvia.

- La nova façana marítima. Dissabte, a les 16.30 h, i diumenge, a les 11.30. El punt de trobada de l’itinerari serà l’edifici de Capitania, al port esportiu i pesquer de Badalona. L’itinerari comptarà amb el guiatge de Xavier Salvà, exgerent de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Badalona. Es requereix inscripció prèvia.

- Reconversió Industrial. Itinerari lliure, es pot descarregar l’audioguia en podcasts a través del web https://www.48hopenhousebarcelona.org/. Inici recomanat: passeig Marítim, 3 (La CACI).

- Parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric. Itinerari lliure, es pot descarregar l’audioguia en podcasts a través del web https://www.48hopenhousebarcelona.org/. Inici recomanat: passeig Camí Estret, 580.

- Clúster sanitari de Can Ruti dins la Serralada de Marina. Itinerari lliure, es pot descarregar l’audioguia en podcasts a través del web https://www.48hopenhousebarcelona.org/. Inici recomanat: Camí de Can Rutí, s/n (Institut Guttmann).

Badalona, 19 d’octubre de 2021