Twitter Facebook Instagram Youtube

L’alcalde de Badalona participarà en l’onzena edició de Greencities que tindrà lloc a Màlaga del 29 al 30 de setembre

L’alcalde de Badalona participarà en l’onzena edició de Greencities que tindrà lloc a Màlaga del 29 al 30 de setembre.

El Fòrum de Greencities i la tercera edició de S-Moving reuneixen a les ciutats, empreses i professionals especialitzats en el desenvolupament de les anomenades smarts cities o ciutats intel·ligents

L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, intervindrà per potenciar Badalona com a Hub sanitari de referència internacional

Badalona participarà en la pròxima edició de Greencities, Fòrum d'Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana, que tindrà lloc el 29 i 30 de setembre al Palau de Fires i Congressos de Màlaga. El fòrum constitueix un punt de trobada de referència nacional -i de caràcter anual-, que reuneix ciutats, professionals i empreses implicades en el desenvolupament de territoris sostenibles, eficients i connectats, oferint una perspectiva global dels reptes i oportunitats de la gestió urbana. Se celebra conjuntament amb S-MOVING, Mobilitat Intel·ligent i Sostenible, amb l'objectiu de reforçar el paper de la mobilitat com a eix fonamental en l'estratègia cap a una administració més intel·ligent, unit a altres camps d'actuació prioritaris com governança, economia i participació ciutadana; innovació social, finançament i desenvolupament econòmic local, o l'impacte de les destinacions turístiques intel·ligents.

Greencities & S-MOVING 2021

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, formarà part d’una àmplia representació municipal d’ajuntaments de tot Espanya a Greencities i S-MOVING on es donaran a conèixer iniciatives específiques sobre els reptes i les oportunitats de la gestió urbana. És el cas de la 'Trobada de líders urbans', que convocarà nombrosos alcaldes i alcaldesses, i el networking de ciutats, que reunirà tècnics de l'administració pública amb potencials socis tecnològics.

A Greencities i S-MOVING s’oferiran un reguitzell de propostes de solucions i eines per a un model de gestió més avançat i per a la millora dels serveis públics amb la participació d'empreses i entitats especialitzades. En el seu programa de continguts, més de 200 experts nacionals i internacionals abordaran temes com la transició verda, digital i la descarbonització; la governança en l'àmbit de la mobilitat; la transformació digital i cap al núvol en l'administració pública o l'economia del reciclatge, entre altres. Cal destacar també l’acord de col·laboració subscrit amb la Fira de Barcelona que permetrà acollir un panell temàtic a càrrec de l'Smartcity Expo World Congress amb iniciatives i projectes de ciutats espanyoles enfocades en l'atracció de talent a les urbs.

Badalona Hub sanitari

Badalona presentarà el seu projecte de Hub sanitari de referència al voltant del conjunt d’instal·lacions i de centres d’investigació a la muntanya de Can Ruti. Més de tres mil professionals, de 12 institucions públiques i privades, treballen per oferir una assistència d'excel·lència i íntimament lligada a la investigació, la innovació, la docència i la formació en l'àmbit de la biomedicina.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assenyalat que: “és molt important participar en fòrums i esdeveniments com aquest per projectar la ciutat i explicar les nostres potencialitats. És el moment de fer créixer l’àmbit de Can Ruti per oferir un nou espai de 70 Ha a empreses i a institucions i consolidar-lo com un referent internacional en l’àmbit sociosanitari”.

Greencities està coorganitzat per FYCMA (Palau de Fires i Congressos de Màlaga) i AMETIC. S-MOVING, per la seva banda, està organitzat conjuntament pel recinte malagueny i l'Agència d'Innovació i Desenvolupament d'Andalusia IDEA -depenent de la Conselleria de Transformació Econòmica, Indústria, Coneixement i Universitats de la Junta d'Andalusia-.

Es pot trobar més informació a www.greencitiesmalaga.com, www.smovingforum.com

Badalona, 27 de setembre de 2021