Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona aplica restriccions en el medi natural per evitar incendis durant l’onada de calor

L’Ajuntament de Badalona aplica restriccions en el medi natural per evitar incendis durant l’onada de calor.

El consistori dona compliment a les mesures decretades pel Departament d’Interior arran l’activació simultània del Pla de protecció civil, el Pla especial d’emergències per incendis forestals i el nivell 3 del Pla ALFA

Les mesures inclouen la restricció de les activitats, la suspensió de l’activitat agrícola amb maquinària i la limitació de la circulació motoritzada en el medi natural

L’Ajuntament de Badalona ha començat a aplicar aquest dijous al matí diverses restriccions en el medi natural amb l’objectiu d’evitar possibles incendis forestals durant l’onada de calor que afectarà Catalunya durant els pròxims dies. Amb aquestes restriccions el consistori dona compliment a les mesures decretades pel Departament d’Interior arran l’activació simultània del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT), el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) i el nivell 3 del Pla ALFA en 279 municipis de Catalunya, entre els quals es troba Badalona.

Les mesures que ja s’estan aplicant i que estaran en vigor fins a les 0.00 hores del dimarts 17 d’agost són les següents:

  - Suspensió de l'activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 10 i les 20 hores. S’exclou la recollida de la fruita

  - Limitació de l’obra pública de manteniment que suposin un risc d'incendi forestal per la seva ubicació a instàncies del Servei Català de Trànsit SCT.

  - Limitació de la circulació dins del bosc del transport de productes forestals en horari entre les 10 i les 20 hores en els municipis afectats per nivell 3.

  - Limitació de la circulació motoritzada en el medi natural en els municipis afectats per nivell 3 exceptuant residents i treballs inajornables.

A partir de les 12:00 hores de demà divendres 13 d’agost i fins a les 0.00 hores del dimarts 17 d’agost també s’aplicaran aquestes mesures:

  - Cancel·lació de totes les activitats de joventut de tipus acampada i/o ruta, així com aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents.

  - Restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

A més d’aquestes mesures, la Guàrdia Urbana de Badalona i Protecció Civil de la ciutat treballen conjuntament per fer el seguiment de l’evolució de l’onada de calor, de les indicacions que es fan des de la Generalitat i de les possibles incidències que puguin sorgir. A la vegada, amb la col·laboració dels agents cívics que es troben a peu de carrer, es fan tasques informatives per recordar als veïns i veïnes, especialment a la gent gran, les recomanacions i mesures que s’han de complir per fer front a les altes temperatures i evitar els riscos derivats.

Badalona, 12 d’agost de 2021