Twitter Facebook Instagram Youtube

El port de Badalona inicia un nou sistema de recollida de residus amb drons aquàtics

El port de Badalona inicia un nou sistema de recollida de residus amb drons aquàtics.

Aquest matí s’ha posat en marxa la prova pilot amb la presència de l’alcalde de Badalona, el director general de Ports de la Generalitat i representants de l’empresa catalana que ha dissenyat l’embarcació

El port de Badalona ha posat en marxa avui un nou sistema de recollida de residus amb drons aquàtics. La iniciativa s’emmarca en la campanya “Netegem els ports” que, impulsada pel Clúster Nàutic Català, es portarà a terme a un total de dotze ports de Catalunya. L’acte de presentació i la prova pilot amb l’enginy ha tingut lloc al port de Badalona amb la presència de l’alcalde, Xavier Garcia Albiol; el subdirector general de ports i aeroports de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macias; el secretari general del Clúster Nàutic Català, Miquel Guarner; i el gerent del port de Badalona, Imanol Sanz.

La recollida de residus es duu a terme amb el dron aquàtic que ha fabricat l’empresa catalana Ona Safe and Clean. És una embarcació amb buc de catamarà amb motor elèctric i un comandament a distància amb càmera integrada i que és capaç de filtrar una superfície de 5.000 m2 de làmina d'aigua o un volum de 780 m3 per hora de treball a 2 nusos de velocitat. A més, com porta una càmera incorporada, pot fer tasques de visionat d’espais sense la necessitat que operin bussejadors.

El Clúster Nàutic, una associació sense ànim de lucre que reuneix a empreses de l’àmbit de la nàutica d’esbarjo, ha engegat l’acció “Netegem els ports”, que té com a objectiu netejar la làmina d’aigua dels ports de Catalunya i portarà a terme aquesta prova pilot amb drons aquàtics a 4 port de Barcelona, 4 de Girona i 4 de Tarragona.

L’alcalde de Badalona i president de la societat Marina de Badalona, que gestiona el port, s’ha mostrat molt satisfet perquè: “avui incorporem un nou element innovador que ens permet ser cada dia més respectuosos amb el medi ambient, aquest és un pas més en l’aposta que hem fet des de Badalona per viure cara al mar, respectant el medi ambient i la sostenibilitat”.

Per la seva banda, Francesc Macias, subdirector general de Ports i Aeroports de la Generalitat de Catalunya, ha recordat que “el pla de ports de la Generalitat aprovat recentment té com un dels seus eixos estendre als 45 ports de Catalunya iniciatives encaminades a la sostenibilitat de les instal·lacions, i aquesta prova pilot a Badalona és una de les passes d’aquest camí”.

Badalona, 19 de juliol de 2021