Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona se suma demà dijous, 8 de juliol, a la celebració del Dia Mundial de les Al·lèrgies

L’Ajuntament de Badalona se suma demà dijous, 8 de juliol, a la celebració del Dia Mundial de les Al·lèrgies.

Badalona il·luminarà de blau, color que representa les al·lèrgies, l’edifici de l’Ajuntament de la plaça de la Vila

Amb motiu del Dia Mundial de les Al·lèrgies que se celebra demà dijous, 8 de juliol, sota el lema ”Anafilaxia” (reacció al·lèrgica greu), l’Ajuntament de Badalona il·luminarà de blau, el color que representa a les al·lèrgies, l’edifici de la Casa de la Vila ubicat a la plaça de la Vila, número 1. Els llums s’encendran a partir de les 21.35 hores i s’apagaran a les 7 del divendres, 9 de juliol.

L’objectiu d’aquesta acció és sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania de la importància d'educar per a la prevenció de les malalties causades per les al·lèrgies, així com de la cerca de tractaments efectius que millorin la qualitat de vida de les persones que les pateixen.

Les al·lèrgies, que afecten a un 20% de la població mundial, són reaccions exagerades del sistema immunològic que experimenten diverses persones a l’estar en contacte amb unes certes substàncies que es troben en l'ambient com ara pols, àcars, animals, plantes, certs aliments, picades d'insectes i alguns fàrmacs.

Aquesta malaltia es produeix per un abrupte alliberament de mediadors inflamatoris i que són els primers causants dels símptomes que experimenten els i les pacients. Al ser en molts casos hereditàries és important, si hi ha indicadors susceptibles a patir-les, fer els estudis adients en els nens o nenes per poder fer prevenció i prendre les mesures necessàries i així evitar que es produeixi una reacció al·lèrgica lleu o greu.

Aquest dia internacional, el 8 de juliol, va ser proposat per l’Organització Mundial de l'Al·lèrgia (Word Allergy Organization) per ser precisament en aquesta data quan comencen les diferents campanyes de prevenció de les malalties al·lèrgiques.

Badalona, 7 de juliol de 2021